Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Fagyos lesz a hajnal, de sok napsütésre számíthatunk kedden.

Létrehozva:

Kevés helyen kúszik fagypont felé a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint a keleti és az északkeleti tájakon több felhő lehet az égen, és kezdetben északkeleten még egy kis hó is szállingózhat, de csak néhol fordulhatnak elő élénk déli széllökések. Fagyos lesz a hajnal: akár -15 fokot is elérhetjük a Bakonyban, kora délután -3 és +3 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Szerdán az északi tájakon elszórtan lehet havazás, esetleg ónos eső, délebbre pedig néhol havas eső, gyenge eső. A délkeleti szelet helyenként élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Napközben -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, de a hajnal ismét fagyos lesz.

Csütörtökön naposabb és felhősebb tájak is előfordulhatnak, napközben csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, havas eső. Este nyugat felől kiterjedt csapadékmező érkezik majd, főként esőt hozva magával. Néhol élénk lehet a dél-keleti szél, de melegebb lesz nappal, 2-9 fok között alakul majd a hőmérséklet.

(Kiemelt képünk: Dér borít egy növényt Nagykanizsa határában, a Principális-völgyben 2019. szeptember 20-án hajnalban. Fotó: MTI/Varga György)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink