Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán évi 3,3 milliárd forintért Budapestre hozná az Olasz Szuperkupát

Létrehozva:

A La Repubblica olasz lap információi szerint Orbán ajánlatott tett a Serie A-nek, hogy a fővárosban rendezhessék meg az olasz szuperkupát. Ezért pedig évi 8 millió dollárt fizetne Magyarország.

Megújítaná a Serie A a szuperkupa lebonyolítását, hogy a nemzetközi színtéren is vonzóbb legyen: a tervek szerint négycsapatos minitornát játszana a kupadöntő két résztvevője és a bajnokság első két helyezettje egy Olaszországon kívül eső helyszínen. A rendezésre már érkezett ajánlatt Szaúd-Arábiából, az Arab Emírségekből, de Orbán Viktor is küldött egy ajánlatot – írta a hvg.hu.

Szaúd-Arábiából a Riad Sela ügynökség évi 23 millió dollárt ajánlott, az Emírségek évi 22 milliót. Magyarország viszont hozzájuk képest igen alacsony, évi nyolcmillió dolláros (kb. 3,35 milliárd forint) ajánlatot küldött. A Repubblica szerint a nyolcmilliós, tehát olcsóbb magyar ajánlat inkább az eredeti egymeccses döntő lebonyolítását tenné lehetővé, az eredeti tervekből vissza kellene venni. Másfelől a csapatok és a szurkolók sem bánnák, ha nem kéne annyit utazniuk a meccsre.

Legnépszerűbb cikkeink