Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ismét lezárják a pesti alsó rakpartot az autósok elől

Létrehozva:

Szeptember 24 és 25 között lezárják a pesti alsó rakpartot az autós forgalom elől, aminek szellemisége jól kapcsolódik a szeptember 16. és 22. között rendezett Európai Mobilitási Héthez.

A BKK közleménye szerint a hétvégén a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők újra – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba teljes szélességben a pesti alsó rakpartot. A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és a városba látogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik a város egyik legszebb, világhírű panorámával rendelkező területét.

Megjegyezték, hogy az Európai Mobilitási Hét (szeptember 16–22.) csütörtökön zárult az Autómentes Nappal, de a hétvégi rakpartnyitás még szervesen kapcsolódik a rendezvénysorozat céljához. A rakpart megnyitásának idején péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig a pesti alsó rakpartra nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A 105-ös és a 178-as autóbuszok szombaton és vasárnap a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

Legnépszerűbb cikkeink