Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Putyin elrendelte a mozgósítást és nukleáris csapással fenyegetőzik

Létrehozva:

Putyin orosz elnök bejelentette az orosz állampolgárok azonnali részleges mozgósítását.

Oroszország elindítja állampolgárai részleges mozgósítását – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggel a nagy érdeklődéssel várt beszédében.„

„Hazánk, szuverenitásunk és területi integritásunk védelme, népünk és a felszabadított területeken élő emberek biztonságának szavatolása érdekében szükségesnek tartom, hogy támogassuk a védelmi minisztérium és a vezérkar javaslatát a részleges mozgósítás végrehajtásáról az Oroszországi Föderációban”

– mondta, hozzátéve, hogy a részleges mozgósítás megkezdésére irányuló erőfeszítések még ma elkezdődnek, a rendeletet már aláírták.

A mozgósítás részleges

„Ismétlem, csak részleges mozgósításról beszélünk. Vagyis csak azok az állampolgárok lesznek behívhatók, akik tartalékosok, és mindenekelőtt azok, akik a fegyveres erőknél szolgáltak, rendelkeznek kiképzéssel és megfelelő tapasztalattal” – szögezte le Putyin.

„Miután a kijevi rezsim ma valóban nyilvánosan elutasította a donbászi probléma békés megoldását, ráadásul bejelentette, hogy igényt tart a nukleáris fegyverekre, teljesen világossá vált, hogy elkerülhetetlen egy újabb, következő nagyszabású offenzíva a Donbászban, ahogyan az már kétszer is megtörtént” – mondta az elnök. A CNN szerint nem teljesen világos, hogy Putyin mire utal a nukleáris fegyverek említésével.

Legnépszerűbb cikkeink