Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Távmunka miatt fejlődnek az otthonok

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Pesti Hírlap archív

Az otthonról legalább heti egy napot dolgozók 48 százaléka már fejlesztette a lakását, hogy alkalmasabbá tegye azt a távmunkára, derül ki egy friss hazai felmérésből.

A legalább egy napot otthonról dolgozó magyarok 42 százaléka tervez valamilyen lakásfelújítást, hogy alkalmasabbá tegye környezetét a távmunkára, 48 százalékuk pedig már végzett is valamilyen fejlesztést ezzel a céllal. A reprezentatív kutatásból továbbá kiderül, hogy az otthoni munkát végzők 50 százaléka úgy vélte, hogy időt és pénzt spórol meg az élelmiszeren, ruházkodáson és közlekedésen az otthoni munkával. A résztvevők 60 százaléka azt nyilatkozta, hogy a home office rugalmasabbá teszi a napjukat, 47 százalékuk pedig jelezte, hogy több időt tud a családdal tölteni. A kutatás során 1206, okostelefonnal rendelkező, 16-59 év közötti magyart kérdeztek meg.

Az elmúlt évek tendenciái alapján az otthoni és hibrid munkavégzés nagy valószínűséggel hosszú távon is megmarad, ezért az emberek életének számos területére kihat, beleértve az otthonok tervezését és elrendezését is.

Az elemzésből kiderült, hogy ebben a helyzetben a természetes fényhez és a friss levegőhöz való hozzáférés a legfontosabb igények között van: a magyarok 69 százalékának az előbbi, míg 66 százalékának utóbbi a kulcsfontosságú tényező, ha az ideális otthoni munkakörnyezetről van szó.

A kutatást globálisan is elvégezték, amelyben a dolgozók attitűdjét vizsgálták az otthoni munkavégzéssel összefüggésben, hogy megismerjék a kihívásokat, amelyekkel a munkavállalók szembenéznek, és hogy jobban megértsék az ideális környezet megteremtésére irányuló törekvéseiket.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink