Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

ÖREGLÁNYOK A SZÍNPADON

Létrehozva:

A Liliom Produkció sajtótájékoztatót tartott legújabb, készülőben lévő zenés komédiájáról az Öreglányok című előadásról. A darab megint nőkről, de nem csak nőknek és nem csak az idősebb korosztálynak szól, hiszen egyszer mindenki megöregszik…

Május 7.-én debütál a RaM Színház színpadán a Liliom Produkció fergetegesnek ígérkező új zenés komédiája, az Öreglányok. A darabot Tallós Rita ötlete nyomán Csík Csaba írta.

Léteznek olyan nagy találkozások, amelyek elől nem menekülhetünk és vannak olyanok, amelyeket nem is szabad megúsznunk.  Íme, négy nő. A mai hetvenesek, kiket összehozott a sors. Négy különböző kultúrájú „öreglány” akik minden tulajdonságukkal együtt felvállalják önmagukat. Őszinték, néha nyersek, ennek ellenére rengeteg könnyedséggel és humorral lettek megáldva. Igazi emberek, még most is ízig-vérig nők, Életük utolsó fejezetében mind úgy döntöttek, hogy a hedonizmust és a jókedvet választják. Együtt négyen kimondják, amit gondolnak, hiszen már nem kell semmit bizonyítaniuk.  Minden titkukat kiterítik egymás előtt, mindent bevallanak, nem szégyellnek semmit. Sírnak, szeretnek, gyűlölnek, egyszerűen és őszintén élvezik az életet. Négy nő. Rajtuk keresztül látjuk a huszadik század történelmét, amelynek stigmáit ma is őrizzük… Öreglányok, akik úgy játszanak, mint a gyerekek a játszótéren. Nevetnek isteneken, szerelmeken, betegségeken, a társadalom korlátain. Olyan nők, akikhez az élet nem volt mindig kegyes, mégis minden porcikájukkal azt üzenik: NEVESS ÉS ÉLJ!

Rozált a muzsikus családból származó roma asszonyt Papadimitriu Athina, Ilont a Jehova- hívő palóc özvegyasszonyt Oszvald Marika, Dalmát a római katolikus dámát Kováts Kriszta valamint Esztert az enyhén alzheimeres zsidó asszonyt Horváth Zsuzsa alakítja.

A komédia zenei világát Carlos Gardel, George Gershwin, Scott Joplin, Jerome Kern, Márkus Alfréd, Glen Miller, Kurt Weill és Zerkovitz Béla fülbemászó örökzöld dallamai garantálják. A produkció kreatív vezetője Tallós Rita, több nagysikerű és mind a mai napig futó előadás rendezője

 

Fotó:: Gergely Bea

Legnépszerűbb cikkeink