Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újoncokkal Szerbia ellen

Létrehozva:

Fotó: MLSZ

A magyar labdarúgó-válogatott a ma esti, Szerbia elleni barátságos mérkőzéssel megkezdi felkészülését a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, és a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre.

Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan öt újoncot hívott meg csapatába, de alapjaiban az új ciklusra sem változtatott a keret összetételén, éls mint mondta, a kezdőcsapatban nem lesz újoncavatás. A lehetséges debütálók közül az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Ádám Martinnak és a honosított Callum Stylesnak a bemutatkozását övezi a legnagyobb érdeklődés. Előbbi fizikai adottságai révén a csapatkapitány Szalai Ádám pótlására kínálhat lehetőséget a középcsatár poszton, míg az angol másodosztályban szereplő Barnsley játékosa a középpályán jelenthet erősítést.

Rajtuk kívül először kapott meghívót a Debrecen 20 éves középpályása, Baráth Péter, míg a védelem tengelyében a Szalai Attila sérülése miatt behívott Spandler Csaba juthat bizonyítási lehetőséghez, harmadik számú kapusként pedig Szappanos Péter szerepel újoncként a keretben.

Az olasz szakvezető kérésének megfelelően a két márciusi felkészülési mérkőzésen erős riválisok ellen építheti csapatát a Nemzetek Ligája még nehezebbnek ígérkező erőpróbáira, ugyanis csütörtökön a Puskás Arénában azzal a Szerbiával találkozik, amely többek között Portugáliát megelőzve jutott ki a november 21-én kezdődő világbajnokságra. A mieink alig másfél éve kétszer is összecsaptak a szomszédos ország együttesével, és egy-egy győzelemmel és döntetlennel zártak. Szerbiában azóta Dragan Stojkovicot nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a szerb válogatott 12 mérkőzéséből nyolcat megnyert, s csupán egyszer kapott ki, így kifejezetten nehéznek ígérkező 90 perc vár Rossi tanítványaira.

A magyar válogatott jövő kedden Észak-Írország vendégeként folytatja felkészülését a Nemzetek Ligájára, amelynek élvonalában küzdve az Európa-bajnok olaszokkal, az Eb-ezüstérmes angolokkal, valamint a németekkel találkozik majd a csoportkörben. A távlati és sokkal fontosabb cél azonban a 2024-es, németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának sikeres megvívása. 

A magyar-szerb mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a szlovák Filip Glova sípjelére.

Csütörtökön pályára lép U 21-es válogatottunk is, ők az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadják San Marino legjobb fiataljait Európa-bajnoki selejtezőn.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink