Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Polgár Judit szerint jó buli volt a világ első interaktív közösségi sakkszimultánja

Létrehozva:

Polgár Judit Budapesten, az alapítványa irodájában 2015. szeptember 6-án. | MTI Fotó: Mohai Balázs

Nagyon jó bulinak, igazi élménynek nevezte Polgár Judit a világ első interaktív közösségi sakkszimultánját, amelyet minden idők legjobb női sakkozója és a dubaji világkiállítás magyar pavilonja közös akciójaként rendeztek meg vasárnap.

A „Polgár Judit vs The World” elnevezésű eseményen a magyar sakkozó 11 táblás online szimultánon tíz híres, összesen hatmilliós követőtáborral rendelkező influenszerrel, illetve azok közösségével játszott és harcba szállt egy „világtáblán” is.

„Azt hiszem, azoknak, akik részesei voltak, nagyon jó buli és egy élmény volt, igaz, kilenc órán át tartott” – mondta Polgár Judit kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

A „sakk-királynő” a Világtáblán több mint 1600 ellenfél ellen játszott, ők szavazásos alapon mindig a legtöbb javaslatot kapott lépést húzták meg. A másik tíz táblán az ellenfelei a közösségükön belül, a saját csatornájukon keresztül egyeztették a lépéseket.

Igazodva a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) „2022 – A nők éve” elnevezésű kezdeményezéséhez, az egyik influenszertáblán egy női közösség tagjai mérkőztek meg Polgár Judittal, és volt olyan is, amin csak gyerekek sakkoztak.

A nők sakkját illetően Polgár hangsúlyozta, hogy mindig arra biztatja az edzőket és a szülőket, hogy a lányoktól ugyanazt a teljesítményt várják el, mint a fiúktól, és akkor – amint azt leszögezte – a későbbiekben sokkal jobb teljesítményt is fognak nyújtani.

Polgár Judit kiemelte: nagyon izgalmas volt ennyi emberrel együtt gondolkodni órákon keresztül úgy, hogy a partnereknek ehhez nem kellett sehova elutazniuk.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink