Connect with us

Magyarország

Kis híján botrányba fulladt Dobrev Klára fóruma Gyálon

Létrehozva:

Dobrev Klára egy korábbi kampányrendezvényén | Fotó: Karancsi Rudolf

Két ellenzéki politikus, Fricsovszky-Tóth Péter és Hegymegi István konfliktusa az esemény előtt tettlegességig fajult.

Az Index tudósítása szerint a verekedést szóváltás és köpködés előzte meg a régóta rossz viszonyt ápoló két ellenzéki politikus között. Ezt követően a Demokratikus Koalícióban felfügesztett tagságú Hegymegi István úgy fejbe verte az ellenzéki közös jelöltet, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Fricsovszky-Tóth Péter megerősítette az Index információját, később hivatalos jelölti oldalán ezt írta: “Hegymegi István már felfüggesztett Demokratikus Koalíció-tag, önkormányzati képviselő, provokált, leköpött, majd amikor elfordultam tőle, megütött. Az incidenst a művelődési ház kameráin túl tanúk is bizonyítják. Nagyon szomorú az, hogy a Fidesz mindenre képes hatalma fenntartása érdekében és a piszkos munkát olyan személlyel végeztetik el, aki az ellenzékhez köthető. A Demokratikus Koalíció, Dobrev Klára és az Egységben Magyarországért minden tagja elhatárolódik az erőszakról és Hegymegi Istvántól! Természetesen a feljelentést megtettem, a rendőrség elindította a nyomozást.”

Fricsovszky-Tóth Péter ezután még részt vett a fórumon, majd saját lábán ment be a Merényi kórházba, ahol CT vizsgálatot végeztek. 

A vecsési központú választókerületben az ellenzéki pártok jelöltjeként induló Fricsovszky-Tóth Péternek – aki jelezte, megválasztása esetén a Jobbik frakciójában szeretne politizálni – a cikk szerint már korábban is voltak konfliktusai a gyáli DK-s politikussal.

A Demokratikus Koalíció a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy Hegymegi István ellen már hetekkel ezelőtt elindították a hivatalos kizárási eljárást, párttagsága jelenleg felfüggesztés alatt áll.

Index / PH

Legnépszerűbb cikkeink