Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Így tudunk segíteni az ukrajnai menekülteknek

Létrehozva:

Emberek kelnek át az ukrán-magyar határon Tiszabecsnél 2022. február 24-én. | Fotó: Dimény András

Számos, karitatív szervezet – köztük magyarországiak is – gyűjtést szervez az Ukrajnából menekülőknek, a közösségi oldalakon pedig folyamatosan érkeznek a civilek és a magyarországi települések felajánlásai.

A Migration Aid olyanok jelentkezését várja, akiknek 7–9 fős gépkocsija van, és szállítással hozzá tud járulni a jótékony munkához. Emellett feltölthető üzemanyagkártyát gyűjtenek, hogy a szállítást vállalóknak ne csak saját zsebből kelljen fizetni a benzint. Mivel szálláshelyekre és önkéntesekre is szükség van, a szervezet kéri, akinek van kapacitása, jelezzen az info@migrationaid.org e-mail-címen.

A Magyar Vöröskereszt pénzbeli adományokat gyűjt a humanitárius katasztrófa érintettjeinek, amit a 1359-es adományvonal hívásával vagy a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009-es számlaszámára utalva lehet eljuttatni a szervezethez.

A Máltai Szeretetszolgálat pénteken elkezdte befogadni és vidéki intézményekben elhelyezni az ukrán válság elől menekülőket. A Beregszászon működő intézményük továbbra is nyitva áll a segítséget kérők előtt és ők is gyűjtést indítottak a rászorulóknak. Aki segíteni szeretne, az adomanyozz.hu oldalon online átutalással vagy a 1350-es adományvonal hívásával teheti meg.

Az Ökumenikus Segélyszervezet, amely megalakulása óta jelen van Kárpátalján, pénzadományokat gyűjt ahhoz, hogy segítsék a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátását. Az adományozás a www.nyirgorkat.hu oldalon keresztül lehetséges.

Az Oltalom Karitatív Egyesület is segíti az ukrajnai háború kárvallottjait. A szervezet arról ír, hogy a háborútól sújtott területeken élőknek és onnan érkezőknek nyújtanak támogatást. Aki szeretne hozzájárulni, megtehetik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 11708001-20520380-00000000 (OTP Bank) bankszámláján keresztül.

hvg.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink