Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán gólja is kellett a Leipzig továbbjutásához

Létrehozva:

Willy Orbán gólja | Fotó: MTI / EPA /Javier Etxezarreta

Az RB Leipzig 3-1-re nyert a Real Sociedad vendégeként, a Barcelona könnyedén 4-2-re győzött a Napoli otthonában, míg a Dortmund kiesett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért rendezett párharc csütörtöki visszavágóján.

A magyar válogatott Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló német együttes egy hete hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent spanyol ellenfelével. A lipcseiek a visszavágó 39. percében tizenegyeshez jutottak San Sebastianban, André Silva azonban elhibázta a büntetőt, de a kipattanót Orbán bevágta a kapuba. A szünet után Silva akcióból aztán már gólt tudott szerezni, és ezután már hiába szépített a 67. percben a Sociedad, Emil Forsberg tizenegyesből szerzett találatával biztossá vált a lipcseiek továbbjutása. Szoboszlai Dominik a cserepadról nézte végig az összecsapást.

Az FC Porto a Lazio vendégeként játszott 2-2-es döntetlent csütörtök este, míg az Atalanta az Olimpiakosz otthonában diadalmaskodott 3-0-ra. A Sevillának az egygólos vereség is belefért Zágrábban, a Dinamo stadionjában, egy hete ugyanis hazai pályán 3-1-re verte horvát ellenfelét.

A Barcelona a hazai döntetlent követően csütörtökön könnyedén, 4-2-re verte a Napolit idegenben. A két csapat játékosai „állítsuk meg a háborút” feliratú molinót feszítettek ki a találkozó előtt.

A Borussia Dortmund viszont kiesett, mert hazai vereségecsak egy döntetlent tudott kicsikarni a Glasgow Rangers otthonában.

 

*

Labdarúgó Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:

SSC Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 2-4 (1-3) (Továbbjutott az FC Barcelona 5-3-as összesítéssel)

Real Betis (spanyol)–Zenit (orosz) 0-0 (Tj.: Betis, 3-2) 

Glasgow Rangers (skót)–Borussia Dortmund (német) 2-2 (1-2) (Tj.: Rangers, 6-4)
Braga (portugál)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 2-0 (0-0) (Tj.: Braga, 2-2 – büntetőkkel)

Dinamo Zagreb (horvát)–Sevilla (spanyol) 1-0 (0-0) (Tj.: Sevilla, 3-2)

Olympiakosz (görög)–Atalanta (olasz) 0-3 (0-1) (Tj.: Atalanta, 5-1)

Real Sociedad (spanyol)–RB Leipzig (német) 1-3 (0-1) (Tj.:RB Leipzig, 5-3)

Lazio (olasz)–Porto (portugál) 2-2 (1-1) (Tj.: Porto, 4-3)

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink