Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Európa-liga: szoros meccsek meglepetéssel

Létrehozva:

Az RB Leipzig egyenlítő gólja | Fotó: Sebastian Kahnert / dpa Picture-Alliance via AFP

A labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján az RB Leipzig házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott a Real Sociedaddal, a Glasgow Rangers 4-2-re legyőzte a Borussia Dortmundot és a Napoli 1-1-es döntetlent ért el a Barcelona vendégeként.

A labdarúgó Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első, csütörtöki mérkőzésén a német csapatban a magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter végig védte a meccset, Szoboszlai Dominik a nyolcvanadik percben lépett pályára, Willi Orbán viszont betegség miatt nem szerepelt a keretben. Szoboszlai egy perccel a becserélését követően a földre került a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a hazaiak ezzel egyenlítettek.
Mind a három csütörtök esti találkozón a házigazdák győztek, az FC Porto és az Atalanta egy-, a Sevilla kétgólos előnyből várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

A Glasgow Rangers hatalmas meglepetésre 4-2-re győzött a Borussia Dortmund otthonában a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A skót csapat az első félidőben kevesebbet birtokolta a labdát, mint ellenfele, viszont veszélyesebben futballozott, hat próbálkozásból négyszer eltalálta a hazaiak kapuját és ezekből két gól született, így a Rangers vonult a szünetre kétgólos előnyben. A folytatásban négy perc alatt harmadszor is eredményes volt a glasgow-i alakulat és hiába szépített nagyon hamar a Dortmund, egy öngól végleg megpecsételte a sorsát, igaz, a szépítés a hajrában még összejött neki.

A játéknap rangadóján a Napoli 1-1-es döntetlent ért el a Barcelona vendégeként, úgy, hogy a szünetben még vezetett, ám a második félidőben Ferran Torres tizenegyesből szerzett góljával kiegyenlített a Barca.

A Bajnokok Ligája csoportkörében a meglepetés a harmadikként záró moldovai Sheriff Tiraspol volt, a csapat 2-0-ra verte otthon a portugál Bragát, míg a Zenit 3-2-re kapott ki a spanyol Betistől.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink