Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Márki-Zay Péter azt állítja, ő a Munkáspártra és a Mi Hazánkra gondolt

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap archív

Furcsa kijelentései után ismét magyarázkodásra kényszerült az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ezúttal a hétvégi fonyódi utcafórumon nem tudott parancsolni a mondanivalójának.

„Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda: a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó” – írta ki közösségi oldalára Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnökjelöltje, majd így folytatta: „Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog. Márki-Zay szerint az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, „de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak”.

Online testvérünk megkédezte  az ellenzéki összefogás pártjait a kormányfőjelölt szavairól, de egyelőre nem válaszoltak.

Márki-Zay fasizmussal kapcsolatos kijelentéseire a 168.hu-nak reagált a Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke, aki szerint Márki-Zay Péter a hatalom megszerzése miatt ugyan hajlandó mindenkivel együttműködni, de személy szerint ő ezt abszolút nem tartja helyénvalónak. 

„Mi Orbán Viktor legyőzését csak demokratikussal szervezetekkel tudjuk elképzelni” 

– tette hozzá a szervezet vezetője. Hanti szerint korábban már korábban is kérdés volt a Jobbikkal történő együttműködés, de középre tolódtak és kivált belőlük a Mi Hazánk Mozgalom. Az elnök úgy véli, hogy ez a demokratizálódás jele volt a jobboldali pártnál. 

„A fasisztákat ki kell zárni, velük nem lehet együttműködni. A MEASZ ezt hivatásánál fogva is elítéli. Azt javasoljuk, hogy a fasisztoid erőket válasszák le az ellenzéki összefogásról, ha ez nem történik meg akkor a választás után,  tehát Orbán után egy hasonló politikai szerveződés fog alakulni csak Orbán nélkül. Az országnak demokratizálódnia kell” – tette hozzá Hanti Vilmos.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink