Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újabb kört vett sikerrel Fucsovics

Létrehozva:

Fotó: AFP / Cristophe Archambault

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán csütörtökön. A legjobb nyolc között régi mumusa, Andrej Rubljov várja.

A világranglista 38. helyén álló magyar éljátékos – aki tavaly döntőt vívott a holland kikötővárosban – a szerb Filip Krajinovic (36.) után, a nyolcaddöntőben a hazai környezetben szabadkártyával indult Tallon Griekspoorral csapott össze, pályafutása során először. A 25 éves holland karriercsúccsal jelenleg 62. az ATP-rangsorban, főként annak köszönhetően, hogy tavaly nyolc challenger-tornát nyert egy év alatt, és sorozatban öt versenyen diadalmaskodott – mindkettő rekord a tenisztörténelemben.

A csütörtöki meccs első játékában Fucsovicsnak három bréklabdája is volt, és bár ekkor még nem, négy játékkal később már el tudta venni riválisa adogatását, az előny pedig kitartott a játszma végéig.

A második szettben Fucsovicsnak két, ellenfelének három fogadópontot kellett hárítania, ezt leszámítva mindkét játékos magabiztosan szervált, így rövidítésben dőlt el a játszma sorsa. Ebben a harmincadik születésnapját múlt kedden ünnepelő magyar teniszező koncentrált jobban, és végül 109 perc játék után jutott a negyeddöntőbe, címvédő Andrej Rubljovval csap össze, akitől 7:6, 6:4-re kikapott a tavalyi fináléban.

 

Férfi tenisztorna, Rotterdam

Férfi egyes, nyolcaddöntő: Fucsovics–Griekspoor (holland) 6:4, 7:6; Auger-Aliassime (kanadai, 3. kiemelt)–Murray (brit) 6:3, 6:4; Cicipasz (görög, 1.)–Ivaska (fehérorosz) 6:4, 6:1; Rubljov (orosz, 2.)–Kvon (dél-koreai) 6:3, 6:3; Lehecka (cseh)–Van de Zandschulp (holland) 1:6, 6:4, 6:4; Norrie (brit, 6.)–Hacsanov (orosz) 6:4, 7:6; Musetti (olasz)–Hurkacz (lengyel, 4.) 6:3, 5:7, 6:3; De Minaur (ausztrál)–McDonald (amerikai) 7:6, 1:6, 6:4.

A negyeddöntő párosítása: Musetti–Lehecka, Cicipasz–De Minaur, Norrie–Auger-Aliassime, Fucsovics–Rubljov.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink