Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Kozuback Kamilla mégis Pekingben marad

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja kedvező hírt kapott: a big air számban tartaléklistára került a pekingi olimpián, és edzhet is a helyszínen.

A sportoló édesapja, Jeremy Kozuback péntek reggel elmondta: csütörtök este a nemzetközi szövetség értesítette őt, hogy lánya várólistára került, és egyúttal lehetőséget biztosítanak számára arra, hogy kedvenc számában több napig tréningezzen, nem úgy, mint korábban slopestyle-ban, amelyben alig volt erre lehetősége.

„Már most, péntek délelőtt költözünk le a hegyről, Csangcsiakouból Pekingbe, ahol a big air-t rendezik. Így aztán Kamilla nem szombat hajnalban, hanem majd szerdán utazik vissza Calgaryba” – mondta Jeremy Kozuback. Két napja a nemzetközi szövetség még azt közölte, hogy Kozuback nem indulhat big airben.

A tizenhét esztendős snowboardos eredetileg félcsőben szerzett pekingi kvótát – ebben a számban a 19. lett –, de előtte slopestyle-ban is szerepelhetett, mert egy japán versenyző sérülése miatt bekerült a mezőnybe. A veszélyes pályán mindössze néhány órát gyakorolhatott, így aztán múlt szombaton – első magyar pekingi szereplőként – 28. lett.

A big air az egyetlen havas szám az olimpián, amelyet nem a hegyekben, hanem a fővárosi Big Air Soukangon, egy használaton kívüli hatalmas gyártelepen felépített ugratón rendeznek.

A versenyzők közel 80 méter magas mesterséges lejtőn csúsznak lefelé, és a megszerzett lendületből hatalmas ugrást hajtanak végre és közben több trükköt mutatnak be.

A szám selejtezőjét hétfőn, a döntőt kedden rendezik.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink