Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kilépett az LMP-ből, függetlenként indul Hajdu Mária

Létrehozva:

Hajdu Mária 2018-ban | Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A volt LMP-s politikus, Hajdu Mária a közösségi oldalán írta meg, hogy elindul Hajnal Miklóssal szemben Hegyvidék mandátumáért. Korábban kétszer is próbálkozott, mindkétszer harmadik lett.

„Az elmúlt napok történései után úgy döntöttem, hogy 13 év után kilépek az LMP-ből, és képviselőjelöltként elindulok az országgyűlési választásokon. Hosszú út vezetett ide, nem kevés küzdelem”, írja közösségi oldalán Hajdú Mária.

„Egy biztos: mára nem maradt hiteles politikai erő, mindkét oldalt kizárólag az önös érdekeik vezérlik, éppen ezért indulok független jelöltként” – tette hozzá írásában a politikus. Bejelentése értelmében Hajdu Hegyvidék, tehát a Budapest 3. számú választókerületben indul a 2022-es országgyűlési választásokon. 

Arról korábban a 168.hu is  beszámolt, Hajdu ellen az LMP fegyelmi eljárást indított, valamint felfüggesztette tagsági jogviszonyát szerdán. A politikus akkor is közösségi oldalán osztotta meg az információt. 

Hajdu beszámolója szerint mindez azért történt, mert egy másik posztjában arra volt kíváncsi, hogy „Vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy, a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé?”

A felfüggesztéséről szóló posztban hozzátette, hogy Márki-Zay Péternek címzett kérdésére nem kapott választ. Emellett bejegyzésében kritizálta az ellenzéket, köztük az LMP-t is, amiért kiállnak Hajnal Miklós mellett, aki Hajdu véleménye  szerint sokkal kevésbé elkötelezett a Hegyvidék ügyei mellett, mint a szintén momentumos Vadász Gábor. 

Hajdu szerint egyik politikai oldal  sem nyújt megoldást az emberek problémáira. „Mindkét oldal bizonyított már. Az egyik eredménye a mohó, dömperként robogó nemzeti burzsoázia. A másik sem brillírozott: bizalmat kapott a fővárosban, de nem tud élni a lehetőséggel”

– fogalmazott Hajdu az indulását bejelentő  posztban. „Amíg a NER és az elveit egymás után mind feladó összefogás ölre megy a hatalomért, senki sem törődik a kiszolgáltatottakkal, és senki sem védi meg az profittól a természetet. Egy jobboldali kormánytól ezt nem is várom, az ellenzéktől viszont elvártam volna. De ezeket a baloldali célokat beáldozták, csak üres jelszavakban léteznek” – tette hozzá.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink