Connect with us

Magyarország

Bízik a zöld-fehérekben az orosz edző

Létrehozva:

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Sztanyiszlav Csercseszov szerint nem ideális az FTC futballistáinak jelenlegi állapota, de bízik játékosaiban. Ráadásul két új játékos is érkezhet a zöld-fehérekhez.

Erről a bajnoki címvédő Ferencváros orosz vezetőedzője a moszkvai Szport Ekszpressznek beszélt azután, hogy irányításával a zöld-fehér együttes három NB I-es meccséből egyet megnyert, kettőt elveszített, s visszacsúszott a második helyre a tabellán.

Csercseszov, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt, s december 20-án nevezték ki a Ferencváros élére, elárulta, hogy új emberek is érkezhetnek az Üllői útra. Klubja jelenleg két játékossal tárgyal, de neveket nem említett.

„Az elvünk egyszerű: ha lehetőség nyílik a csapat megerősítésére, akkor nem utasítjuk el szerződtetésüket. De bízunk azokban akik a rendelkezésünkre állnak, és együtt dolgozunk velük” – mondta a sportlapnak.

„Természetesen egyik edző sem akar megválni legjobb játékosaitól, de az első ilyen eset már megtörtént: a támadó középpályás, Myrto Uzuni a spanyol bajnokságba, Granadába távozott. Egyrészt büszkék vagyunk rá, hogy ekkora a kereslet a ferencvárosi srácok iránt, másrészt azonban elvesztettünk egy kulcsfigurát, akit most pótolni kell” –mondta az interjúban Csercseszov, hozzátéve, hogy nem ideális a csapat játékosainak jelenlegi állapota.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden rendben, eddig még nem fordult elő, hogy a teljes csapat összeállt volna. A lényeg, hogy senki ne legyen beteg. A srácok dolgoznak, s most az a feladat, hogy megtaláljunk bizonyos kombinációkat, és harcképes csapattá váljunk” – tette hozzá a szakember.

A Ferencváros láthatóan hullámvölgyben van, az elmúlt mérkőzéseken kétszer is vereséget szenvedett idegenben a Puskás Akadémia (0-1), hazai pályán ellen pedig a Paks (0-3) ellen, és csak a kiesés ellen harcoló Újpestet tudta legyőzni 1-0-ra, és a bajnokságban két pont a hátránya a Puskás Akadémiával szemben.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink