Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Összeolvasztotta alkalmazásait a BKK

Létrehozva:

Waltner Katalin, a BKK vezérigazgatója | Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Új korszak kezdődik a közösségi közlekedésben a digitalizációnak köszönhetően. Elbúcsúzunk a BKK FUTÁR apptól, hogy átvegye helyét a BudapestGO. Az új alkalmazás már nem csupán utazástervező, sokkal több annál – közölte a BKK.

„A BudapestGO egy integrált felületen teszi lehetővé a Budapesten és az agglomerációban élőknek, hogy megtervezzék utazásaikat, megújítsák bérleteiket, valamint most már vonaljegyet is vásárolhatnak” – mutatott rá Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.
A BudapestGO, a BKK szerint olyan digitális szolgáltatás, amely végigkíséri a felhasználókat már az utazás első gondolatától a tervezésen és a jegyvásárláson át egészen az utolsó megtett méterig.

A leghasznosabb új funkciók egyike az appon belüli jegy- és bérletvásárlás, sőt a digitális vonaljegy is elérhető lesz. Továbbá, nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. Automatikus lesz a havi bérlet-megújítás, így még a telefont sem kell nyomkodni az új bérletünkért. 

Az applikációban egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb az utazástervezés. Forgalmi információkról is tájékoztat majd az applikáció ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is. A jegy bemutatása is nagyon egyszerűsödik, mert a megvásárolt jegy egy kattintással kirakható a főképernyőre, így nem kell majd bajlódni készülékkkel, például első ajtós felszálláskor. A BudapestGO semmit sem felejt el és időben értesít mindenről, például a bérlet lejárta előtt 2 nappal emlékeztet a fordulónapra is.

A BKK arra is kitért, hogy a BudapestGo piacra dobása után sem áll le számukra a fejlesztés, ugyanis még ebben az évben terveznek újításokat.

A friss alkalmazás napokon belül ingyenesen letölthető lesz a Google Play áruházból és az App Store-ból, de akinek már van BKK futár alkalmazása annak automatikusan frissülni fog.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink