Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kulcsár Krisztián elbúcsúzott, Gyulay Zsolt a MOB elnöke

Létrehozva:

Kulcsár Krisztián | Fotó: MTI / Illyés Tibor

Búcsúlevélben foglalta össze munkásságát Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság eddigi elnöke, akinek helyét keddtől a szombaton megválasztott Gyulay Zsolt veszi át.

Az 50 éves sportvezető hétfői írásában mindenekelőtt köszönetet mondott azért, hogy négy és fél évig vezethette a MOB-ot, majd felelevenítette, hogy 2017-ben „egy, a korábbi években számtalan feladattal, jelentős létszámú stábbal és komoly állami forrásokkal rendelkező, de ezektől frissen megfosztott, letargiában lévő szervezetet” vett át.

Kulcsár hangsúlyozta, megválasztásakor vállalta, hogy az ajtaja mindenki előtt nyitva áll majd és ez nem történt másképp. Emlékeztetett ígéreteire: az üzleti szemlélet és a sportos barátságosság elegyén keresztül igyekezett tartalommal megtölteni és talpra állítani a féltérdre kényszerített MOB-ot, együttműködést hirdetett, segíteni kívánta a sportágakat a nemzetközi jelenlétük erősítésében, a budapesti olimpia ügyét is kiemeltként kezelte.

„Köszönöm az elnökségnek, hogy mindkét alkalommal a tagok egymást túllicitálva, egyhangúlag döntöttek a tiszteletdíjamról, amit egyértelműen a bizalmuk jelenként értékeltem. Az egyetlen adóforintot sem felemésztő juttatásaim ellenére a Magyar Olimpiai Bizottság éves mérlegei minden esztendőben stabil pénzügyi helyzetről és növekvő tartalékról tettek tanúbizonyságot” – fogalmazott az olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó és kiemelte: a korábbihoz képest másfélszeresére növelték a MOB Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól származó bevételeit, így sikeresen terelték piaci alapra a szervezet gazdálkodását.
MOB-elnökként 1198 munkanapon 251 alkalommal vett részt az olimpiai család különböző hazai eseményein és közben a különböző ötkarikás eseményeken zajló folyamatos jelenléten kívül 147 olyan nemzetközi találkozója volt, amelyen az olimpiai mozgalom jeles külföldi képviselőivel egyeztetett.

A sportolóként világ- és Európa-bajnok Kulcsár büszke arra, hogy elnöksége idején fogadták el a MOB „Ötkarika Frissen Festve” című tízéves szervezeti stratégiáját, valamint létrehozták a független etikai bizottságot és a sportolói bizottságot. 

A Magyar Olimpiai Bizottság szombaton Gyulay Zsoltot, Hungaroring Sport Zrt. elnökét, kétszeres olimpiai- és hatszoros világbajnok kajakozót választotta elnökévé, aki kedden, azaz ma lép hivatalba.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink