Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ismét bevásároltak a sztárklubok

Létrehozva:

A szaúd-arábiai kézbe került Newcastle majdnem 100 millió eurót költött | Fotó: MI News / NurPhoto via AFP

Tegnap éjfélkor zárult le a 2022-es januári átigazolási időszak. Jó néhány sztárklub is aktivizálta magát és két meghatározó futballista távozott az OTP Bank Ligából is.

Különösen aktív volt a Barcelona, amely januárban korábban már leigazolta Daniel Alvest, Ferran Torrest és kölcsönvette Adama Traorét. A klub meg tudta tartani Ousmane Dembélét, és Pierre-Emerick Aubameyang a nap utolsó óráiban orvosi vizsgálaton vett részt a Camp Nouban, majd szabadügynökként szerződést kapott.
Nagyon fontos napot zárt a Juventus is. A torinói klub az elmúlt héten megszerezte Dusan Vlahovicsot a Fiorentinától, a maga 70 millió eurójával a szerb támadó lett  az átigazolási időszak legdrágább játékosa. Hétfőn Denis Zakaria a Borussia Mönchengladbachból igazolt a zebrákhoz. A klub három futballistáját engedte el: az uruguayi Rodrigo Bentancurt és a svéd Dejan Kulusevskit a Tottenhamhez, a walesi Aron Ramseyt pedig a skót Rangersbe.

A Tottenhamhez nem csak érkeztek: a klub elengedte az Olympique Lyonhoz Tanguy Ndombélét. Szintén angol hír, hogy Brentford a várakozásoknak megfelelően szerződtette a dán Christian Eriksent, aki az Európa-bajnokságon szívproblémák miatt a pályán esett össze, és ezért Olaszországban nem folytathatta pályafutását.
A Newcastle-nek ez volt az első átigazolási időszaka, amióta szaúd-arábiai tulajdonba került. Majdnem százmillió eurónak megfelelő összeget költött el a klub, pedig még az sem biztos, hogy bent tud maradni a Premier League-ben (de láthatóan erre hajt – a szerk.). Új szerzeményei: Bruno Guimaraes a Lyontól, Kieran Trippier az Atlético Madridtól, Chris Wood a Burnleytől és Matt Targett az Aston Villától. Különösen Guimaraes került sokba, 42,1 millió eurós vételára a negyedik legmagasabb a téli átigazolási időszakban.

Az Everton Frank Lampardot választotta a menedzseri posztra, a keretbe pedig Dele Alli mellett a liverpooli Kékek megszerezték a Manchester Unitedből a holland Donny van de Beeket is. A Liverpoolnál is zajlott az élet: Luis Diaz után Jürgen Klopp kérte a Fulham játékosának, Fabio Carvalhónak a megszerzését. Klubja rábólintott a londoniak által szabott vételárra. A Manchester City megszerezte, de fél évre még a River Plate-nél hagyta a 22 éves Julián Álvarezt.
A Premier League klubjai a jelek szerint a költések szempontjából visszatértek  a járvány előtti szintre, a 295 milliárd fontos összköltése a januárnak a valaha volt második legnagyobb a téli időszakban.

Két futballista a magyar élvonalból igazolt külföldre. Bognár István, a Paks középpályása a ciprusi Arisz Limasszolhoz ment. Az albán válogatott Myrto Uzuni, spanyol lapértesülések szerint három és fél millió euróért, a Ferencvárostól a spanyol élvonalbeli Granadához igazolt.

Infostrart / PH

Legnépszerűbb cikkeink