Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Asztalitenisz: kiesett a Budaörs

Létrehozva:

Póta Georgina a román Irina Ciobanu elleni mérkőzésén az asztalitenisz Európa-bajnokság női versenyén a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. október 21-én. | Fotó: Illyés Tibor

Az SH-ITB Budaörsi SC hazai pályán 3:1-re kikapott az olasz ASD Quattro Moritól a női asztaliteniszezők Európa-kupájában a negyeddöntő első mérkőzésén.

Tudták a budaörsiek, hogy nem lesz könnyű dolguk, végül az olaszok jutottak tovább kettős győzelemmel.

Miután a budaörsi csapat szombaton, hazai pályán 3:1-re kikapott az olaszoktól, nyilvánvaló volt, hogy az Európa-kupa negyeddöntőjének szerda esti visszavágójára Bachman Péter edzőnek valamin változtatni kell. Mivel a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összetételű triónál erősebbet nem tud asztalhoz küldeni, ezért annyi lehetősége maradt, hogy a játékosok sorrendjén módosít. A budaörsi összecsapáshoz képest változtatott is, Fazekas és Dari pozícióját megcserélte, vagyis Cagliariban előbbi került a második, utóbbi pedig a harmadik helyre. Megnyugtató előnyük birtokában természetesen az olaszok igyekeztek biztosra menni, az első találkozó főszereplői, a két román légiós, Andreea Dragoman és Tania Maria Plaian mellé a kínai-olasz Jian Weit dobták be, akivel gyengébbek egészen biztosan nem lettek.

A mieinktől Fazekas kezdett, sokkal jobban megszorongatta Plaiant, mint az első összecsapáson Dari, ám ez is csak arra volt elég, hogy 3:0 helyett 3:1-re kapott ki, vagyis az olaszok ezen a ponton már karnyújtásnyira voltak a továbbjutástól. Ennek ellenére jó esély volt rá, hogy Póta visszahozza a meccsbe a Budaörsöt: az első számú magyar játékos 1:1-nél a harmadik szettben 10:5-re vezetett, azaz öt játszmalabdája volt, ám leblokkolt és Dragoman sorozatban hét pontot szerezve fordított. A negyedik szettben is volt sansz, Pótának 10:9-nél itt is játszmalabdája volt, de ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel. A román 3:1-re győzött, így a folytatástól függetlenül biztossá vált, hogy az ASD Quattro Mori jut be az Európa-kupa elődöntőjébe, a legutóbbi kiírásban ezüstérmet szerző Budaörs pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

NSO / PH

Legnépszerűbb cikkeink