Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Schadl György, az ingatlanmágnássá lett végrehajtó

Létrehozva:

Schadl György | Fotó: Miskolci Egyetem

Az elmúlt években jelentősen gyarapodott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökének ingatlanvagyona.

Az rtl.hu információi szerint Schadl György 2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc ingatlant vásárolt meg, ráadásul ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá.

Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, ezt még korábban, 2013-ban vásárolta. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették. A földhivatali lapok szerint Schadl György öt év leforgása alatt építette fel ingatlanbirodalma nagy részét: nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy budai Várban található ingatlant vásárolt meg. Több lakást feleségével, Schadl-Baranyai Helgával.

Az egyik legértékesebb ingatlan a budai Vár központi részén, a Dísz téren található. Ehhez magánszemélyektől jutott hozzá. Az erzsébetvárosi ingatlanokat viszont a VII. kerületi önkormányzattól vásárolta, ezekért pedig összesen 225 millió forintot fizetett. A nyolc lakást tehát átlagosan négyzetméterenként 600 ezer forintért szerezte meg, kettőt pedig néhány hónapon belül eladott a B. P. Property Kft.-nek. Oláh Lajos, a körzet DK-s országgyűlési képviselője az rtl.hu-nak azt mondta, hogy a lakások eladásáról még az előző, fideszes városvezetés döntött 2019 augusztusában, nem sokkal az önkormányzati választás előtt. A vidéki ingatlanok (Érd, Cegléd, Budaörs, Gödöllő) egy részében végrehajtói iroda működik, mint ahogyan a Városmajor utcai épületben is. Schadl György jelenleg ez utóbbi címre van bejelentve, így a letartóztatása után itt tartották a házkutatást is. Lapunk információi szerint azért ez volt hivatalosan a lakcíme, mert nem akarta, hogy az adósok a lakásán zaklassák.  

A 444.hu hétfőn arról is írt, hogy Schadl György  több sikeres vizsgát, sőt jogi diplomát intézett végrahajtóknak, azok hozzátartozóinak, illetve „fontos embereknek”. A kiszivárgott nyomozati anyag szerint feltehetően Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is több esetben segítséget nyújtott.

rtl.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink