Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kezdődik a részben hazai rendezésű kézilabda-Eb

Létrehozva:

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma este 20:30-kor kezdi meg szereplését Hollandia ellen a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon.

A kontinenstornát öt városban rendezik meg, január 13. és 30. között, 24 ország részvételével.

Érdekesség, hogy a hazai válogatott egyszer sem edzett az új MVM Dome-ban első csoportmérkőzése, a hollandok elleni esti találkozó előtt. A csapat szerda délutáni online sajtóbeszélgetésén Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, úgy döntöttek, hogy nem élnek a szerdai lehetőséggel és a rajt előtti napon is a Telkiben található bázisukon, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában gyakorolnak, illetve videózással készülnek a Hollandia elleni meccsre. Szerinte nem ezen múlik a sikerük. Sipos Adrián ennek kapcsán megjegyezte, mindannyian egyre tapasztaltabbak, és tudják, hogyan kell belépni egy ilyen csarnokba és elkezdeni egy ilyen fontos találkozót.

„Élveznünk kell, de nem szabad átesnünk a ló túlsó oldalára. Oda kell figyelnünk, és akkor nem lesz ebből problémánk” – nyilatkozta a Telekom Veszprém védekező-specialistája.

A magyar és a holland válogatott eddig húsz alkalommal csapott össze egymással és minden mérkőzés magyar győzelemmel zárult.
Ez lesz a 15. kontinenstorna, és a 13., amelyen a magyar csapat is részt vesz, de az első férfi felnőtt világverseny a sportágban, amelynek – részben – Magyarország ad otthont. Az eddigi legjobb Eb-szereplés az 1998-as hatodik hely volt, legutóbb kilencedik lett a csapat, idén pedig a legjobb nyolc közé kerülés a magyar szövetség elvárása.

A dán Rasmus Boysen, a sportág egyik legismertebb és legfelkészültebb szakírója a közösségi oldalán azt jósolta, hogy Magyarország ezüstérmes lesz a kontinenstornán, a gólkirályi címet Máthé Dominik szerzi meg, a legértékesebb játékosnak (MVP) pedig Bánhidi Bencét választják majd.

A budapesti B csoportban csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától Izlanddal találkoznak a társházigazdák. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink