Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Két év alatt hárommilliárd forint értékű ingatlanvagyontól szabadult meg a Belváros

Létrehozva:

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere | Fotó: MTI / Kovács Attila

Kísértetiesen hasonló keretek között.

Csütörtökön rendkívüli ülésen döntött arról az V. kerületi önkormányzat fideszes többsége, hogy irodákként, üzletekként használható ingatlanoktól válik meg, összesen mintegy 1,3 milliárd forint értékben. A hírről beszámoló Telex szerint különösen érdekes, hogy az eladások az ezt megelőző heti rendes ülésen nem kerültek napirendre.

A Belváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter, kihasználva a veszélyhelyzet nyújtotta lehetőségeket, tavaly ilyenkor egymaga döntött 2,2 milliárd forintnyi ingatlan eladásáról. Most pedig újabb ingatlanok kerülnek ki az önkormányzati ingatlanvagyonból. Két ingatlan az Arany János utcában található, amelyeknek hamarosan elkezdődik a felújítása, ráadásul kormányzati támogatással. Emellett az Aulich, a Báthory, a Bástya és a Semmelweis utcában is adnak el önkormányzati helyiségeket, írja a 444.

A javaslatot csak a fideszesek támogatták, de a kilence kormánypárti képviselő felülmúlta az 5 ellenzéki voksot. Az ellenzéki pártok közös, Tiéd a Belváros nevű frakciójának vezetője, Kovács Alex Gábor azt írta, elindult a nagy karácsonyi belvárosi ingatlan-kiárusítás, a módszer pedig a szokásos: „titokban meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkor összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva.” 

Éppen tegnap röppent fel a hír, hogy valami nem stimmel Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármesterének vagyonnyilatkozatával, ugyanis úgy jutott 24 hektárnyi bakonyi földterülethez, hogy arra a nyilatkozatai alapján nem volt pénze. A földeket nagyrészt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökétől, az állami autóflottát beszállító Porsche Hungáriát korábban húsz évig vezető Eppel Jánostól vette.

Telex / 444 / 168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink