Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Jövőre is lesznek nagy versenyek

Létrehozva:

Fotó: AFP / Pool / Peter Kohalmi

A Formula-1-es Magyar Nagydíj mellett az autósport további hat rangos nemzetközi versenysorozatának eseményeit rendezi meg Magyarország jövőre, lesz tehát mit nézni a benzingőz szerelmeseinek.

A 2022-es versenynaptárakat szerdán, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának párizsi ülésén fogadták el.

Az FIA hivatalos weboldalán közzétett program szerint a Formula-1 magyarországi versenyhétvégéjét július 29. és 31. között rendezik a Hungaroringen, ahol az elitkategória képviselőivel együtt az F2-esek és az F3-asok is versenyeznek majd.

Újdonság, hogy Nyírádon ralikrossz Európa-bajnoki futamot rendeznek majd, mégpedig május 21-22-én.

Június 11-én és 12-én újra együtt szerepel a Hungaroringen a túraautó-világkupa (WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC) mezőnye, utóbbiban a címvédő és háromszoros győztes Kiss Norberttel.

Ezt követően június 23. és 25. között a Mecsek-ralival együtt rendezik a Historic rali Európa-bajnokság jövő évi negyedik fordulóját, augusztus 5. és 7. között pedig a Hungarian Baja elnevezésű tereprali-versenyre, az Európa Kupa idényének negyedik viadalára kerül sor.

A rali Európa-bajnokság naptárában ezúttal nem szerepel hazánk, ugyanakkor a sorozat utolsó állomásának egyelőre még sem időpontja, sem helyszíne nincs. A rali Európa Kupa naptárában viszont november 11-13-i dátummal ott van Magyarország, így annak a szériának az idényzáró futamát rendezik majd Rally Hungary néven.

„A rali Eb-futamot illetően még dolgoznunk kell, ugyanakkor most azt tudom mondani, hogy mindent megtettünk ezért az eseményért. A nyolcfutamos Európa-bajnokság utolsó állomása még kérdéses, a versenysorozat promótere viszont bármikor kérheti a nemzetközi szövetséget, hogy hagyja jóvá az általa javasolt időpontot és helyszínt. Vissza akarunk kerülni a naptárba, de ha valamiért ez most nem valósul meg, akkor egy tökéletes Európa Kupa-viadalt kell rendeznünk 2022-ben, és akkor 2023-ban talán biztosítva lesz Magyarország helye az Eb sorozatban” – nyilatkozta a közmédiának Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, a FIA Motorsport Világtanács magyar tagja.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink