Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Amerikai szakember segíti atlétáinkat

Létrehozva:

Loren Seagrave | Fotó: Alexey Filippov / Sputnik via AFP

Loren Seagrave, amerikai atlétaedző egy hónapja érkezett Budapestre, ebben az időszakban felmérte a magyar körülményeket és véleménye szerint minden adott a jó munkához.

A világhírű tréner a tervek szerint két évig, a budapesti világbajnokságig segíti majd a magyar atlétákat, de az együttműködést akár meg is hosszabbíthatják a 2024-es párizsi olimpiáig.

„Azt hiszem, mindannyian egyetértünk, a cél, hogy atlétáink döntőkben szerepeljenek, sprint- és gátfutó számokban, hármas- és távolugrásban. Egy kicsit még rúdugrásban is segítek, hogy hétpróbában és tízpróbában is fejlődhessünk. A dobogón szeretnénk látni néhány atlétánkat a 2023-as budapesti világbajnokságon” – mondta a szakember a közmédiának.

Seagrave tíz edzővel és húsz sportolóval dolgozik együtt, és nagyon elégedett az eddig tapasztaltakkal, kifejezetten tetszik neki a trénerek és versenyzők nyitottsága.

„Lenyűgözött, amit itt találtam. Lenyűgöztek az edzők és az atléták is. Tetszik az edzők nyitottsága, bátran kérdeznek, érdeklődnek. A sportolók pedig ki akarnak próbálni új technikákat, ami szintén jó jel. Egyre több sportolóhoz jutok el, így ez egy nagyon hasznos folyamat, amivel fejlődik a magyar atlétika” – beszélt tapasztalatairól.

„Nemrég beszélgettem Dwight Phillipsszel, aki olimpiai és világbajnok távolugrásban, 8 méter 74 centimétert ugrott, és ő azt mondta, hogy az igazi bajnokok imádnak keményen dolgozni, és szeretnek kiemelkedni a tömegből. Kész vagyok erre az útra terelni a sportolóimat” – mondta Seagrave.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) november elején jelentette be, hogy szerződteti tanácsadóként az amerikai szakembert, akinek több mint ötven olimpiai és világbajnoki érem fűződik a nevéhez. A Seagrave feladata a Kiemelt Atlétikai Programban résztvevő edzők, és rajtuk keresztül az atléták fejlődésének támogatása lesz, emellett az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjában szaktanácsadóként és Mátó Sára 400 gátas U20-as Eb-ezüstérmes versenyző edzőjeként is dolgozik majd.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink