Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Két pontot viszünk a középdöntőbe

Létrehozva:

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ott Dániával, a Koreai Köztársasággal és Kongóval találkoznak a mieink.

A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, így két pontot visz magával a középdöntőbe.

A kemény német védekezés és a kihagyott helyzetek miatt több mint hat és fél percet kellett várni az első magyar gólra. Az előző mérkőzéshez képest ismét javult a védekezésünk, de az ellenfél több szerencsés gólt is szerzett. A támadójáték továbbra is döcögött, ezért Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány cserékkel, valamint 3-6-nál időkéréssel próbálkozott, és sikerrel járt, mert a csapat három perc alatt fordított 8-7-re. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen alkalom, amikor előnyben voltunk.

A rövid jó periódus után megint hullámvölgy következett támadásban, az első félidő utolsó tíz percében egyetlen magyar gól sem született. Németország ismét előnybe került, majd Bíró Blanka bravúros védéseinek köszönhetően egy ideig nem nőtt tovább a különbség, de a szünetben már 14-9 volt az állás a németek javára.

Sok volt a labdaeladás, ebből pedig gyors ellenakciókat vezettek a németek. A középen tömörülő német védelem miatt az átlövések nem voltak hatékonyak, a beálló megjátszása nem működött, ugyanakkor a szélsőjátékot nem erőltette a magyar együttes. Klujber Katrin egy kisebb lábsérülés miatt a folytatásban már csak büntetőt dobni állt be.

A második felvonást lendületesebb támadásokkal és sorozatban három góllal nyitották a mieink, majd néhány perccel később újabb hárommal folytatták, így 16-16-nál az ellenfél időt kért. Ekkor már a szélsőket is foglalkoztattuk, ezért a német védelemnek nehezebb dolga volt. Többször alakult döntetlenre az állás, de az utolsó bő tíz percben újra tanácstalanság látszott a támadásokon, ezt kihasználva Németország ismét ellépett és izgalmas végjátékban megnyerte a meccset, így a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe.

A németek legeredményesebb játékosa Julia Maidhof és Meike Schmelzer volt öt-öt góllal, a magyar válogatott átlövői közül Emily Bölk három, Alicia Stolle egy alkalommal talált be. A mezőny legjobbjának a kapus Bíró Blankát választották, aki 37 százalékos hatékonysággal védett.

„A technikai hibák és a labdaeladás volt a döntő faktor, 21 labdát adtunk el, ez rengeteg. Eddig is tudtuk, hogy minden eladott labda öngól, ez ma be is bizonyosodott” – értékelt Golovin Vlagyimir. Hozzátette, sokat sikerült megvalósítaniuk abból, amit megbeszéltek, de a hibák miatt ez sem volt elegendő, és csapatának még szerencséje sem volt.

„Sajnos nem sikerült kiszolgálni lelkes közönségünket, de dolgozunk a hibáinkon. Én büszke vagyok erre a válogatottra” – mondta a kapitány.

A magyar válogatott csütörtökön Szlovákiát győzte le 35-29-re, szombaton pedig Csehországot 32-29-re, így az E csoport második helyén végzett. A középdöntőben szerdán Dánia, pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

 

*

E csoport 3. forduló:

Németország-Magyarország 25-24 (14-9)

Csehország-Szlovákia 24-23 (15-14)

A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 2, 4. Szlovákia 0.

A középdöntő III. csoportjának állása: 1. Dánia 4 pont (68-41), 2. Németország 4 (56-45), 3. Koreai Köztársaság 2 (60-58), 4. Magyarország 2 (56-54), 5. Csehország 0 (50-63), 6. Kongó 0 (41-70).

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink