Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

„Lázár a bicskázását ajánlja”

Létrehozva:

Fotó: MTI / Rosta Tibor

Nincs Budapest vagy vidék, az önkormányzatoknak össze kell fogniuk a kormány sarcpolitikája ellen – írta Karácsony Gergely Lázár János nyilatkozatára reagálva.

Lázár azt mondta:  az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék.

„Mit ajánl a magyar településeknek Lázár János, hogy dűlőre jussanak ezzel a kormánnyal, és megkapják a számukra járó, törvényben foglalt állami normatívát? A „bicskázást”. A magyar politika talán legmérgezőbb megnyilvánulásai azok, amelyek ellentétet próbálnak kelteni Budapest és a vidék között. Lázár János nem nekem és nem is Budapest vezetésének üzenget ilyenkor, hanem az ország polgárait próbálja minősíteni – írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester  Lázár János hétfő reggeli nyilatkozatára reagálva. 

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter hétfőn a Hódmezővásárhely-Szeged vasútvillamos első utasokat szállító szerelvényén újságírók előtt arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék. Budapest hagyjon levegőt az országnak! – szólította fel a főváros vezetését a kormánypárti politikus – írta az MTI.

Nincs Budapest vagy vidék. Csak vidék és Budapest van, és éppen a megyei jogú városok ellenzéki és kormánypárti polgármestereinek közös kiállása mutatja meg, hogy a kormány sarcpolitikája megerősíti és összetartja az önkormányzatokat, méretüktől és pártállásuktól függetlenül, a lakók érdekében. Dr. Nemény András barátom, Szombathely polgármestere, Pécs polgármesterével, Péterffy Attilával együtt kezdeményezte, hogy a Megyei Jogú Városok szövetsége küldjön egy javaslatot a kormánynak, amelyben kompenzációt kérnek, többek közt az iparűzési adó felezése miatt – olvasható Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

Legnépszerűbb cikkeink