Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Kosárlabda: vereség Franciaország ellen

Létrehozva:

Perl Zoltán (k), valamint a francia Paul Lacombe (b) és Isaia Cordinier (j) a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező E csoportjának második fordulójában játszott Magyarország – Franciaország mérkőzésen a Kaposvár Arénában 2021. november 29-én. A magyar férfi kosárlabda-válogatott 78-54-re kikapott a franciáktól. | Fotó: MTI / Vasvári Tamás

A magyar férfi kosárlabda-válogatott sima vereséget szenvedett az olimpiai ezüstérmes franciáktól hétfőn Kaposváron a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

Az Ivkovics Sztojan szövetségi kapitányt és a játékosok közül Golomán Györgyöt pozitív koronavírusteszt miatt nélkülöző nemzeti csapat pénteken 81-75-ös portugáliai sikerrel kezdte meg a menetelést. Az 55 éves szakvezető a kaposvári folytatásban sem ülhetett le a kispadra, a tíznapos karanténidőszak miatt, így ezúttal is Pór Péter szövetségi edző irányította a csapatot.

A tokiói olimpián ezüstérmes, a 2019-es világbajnokságon harmadik franciák a nyitókörben 73-67-re verték hazai pályán Montenegrót, főként a Valenciában légióskodó Louis Labeyrie 18 pontja révén. 

A csaknem teltházas meccsen Vojvoda duplájára 11 pont érkezett a túloldalon, és a nyitónegyed derekán már 4-16 állt a nagyórán. A franciák diktálták a tempót, míg a hazaiaknál sok volt a hiba, és rendre félresikerültek a befejezések. A folytatásban az ellenfél növelte előnyét, ami csakhamar 19 pont lett, ekkor már-már elúszni látszott a meccs. A nagyszünetben 29-45 volt az állás.

Térfélcsere után hat és fél percig nem szereztek kosarat a mieink, ezalatt 28 pontra elhúzott a francia csapat, Labeyrie pedig 19 pontnál tartott. A találkozó ezzel gyakorlatilag eldőlt, a 38-63-ról induló zárószakaszra már nem maradtak izgalmak.    

Az európai vb-selejtezősorozat 32 válogatottját nyolc csoportba sorsolták, minden négyesből az első három-három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába: a megmaradt 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a vb-re, amelynek Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont. A 32-es mezőnyben az utóbbi két rendező ország mellett – Indonéziának selejtezőt kell vívnia – öt afrikai, hét amerikai, hat ázsiai-óceániai és 12 európai csapat kap helyet.

*

Férfi kosárlabda vb-selejtező

E csoport, 2. forduló:

Magyarország-Franciaország 54-78, Montenegró-Portugália 83-69. 

A csoport állása: 1. Franciaország 4 pont, 2. Montenegró 3 (150-142), 3. Magyarország 3 (135-153), 4. Portugália 2.

A magyar válogatott további menetrendje: Magyarország-Montenegró (február 24.), Montenegró-Magyarország (február 27.), Magyarország-Portugália (július 1.), Franciaország-Magyarország (július 4.)

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink