Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A titkosszolgálatok már a választási kampányban vannak

Létrehozva:

Tüntetők a Ne hagyjuk, hogy a magánéletünket is ellopják! Közös tiltakozás a lehallgatás ellen! elnevezésű demonstráción Budapesten, 2021. július 26-án. | Fotó: Karancsi Rudolf / 168

Pintér Sándor belügyminiszter az Európai Parlament tényfeltáró delegációjának elismerte, hogy használták a Pegasus-kémszoftvert, szerinte a törvényi kereteket betartva.

Szijjártó Péter pedig a külföldi titkosszolgálatokat gyanúsítja a magyar választások befolyásolásával. 

A kormányoldal és az ellenzék minden lehetséges eszközt felhasznál a 2022-es választás megnyerésére, nem hagyják ki belőle a titkosszolgálatokat sem, legyenek azok magyarok, vagy külföldiek.

Szijjártó Péter külügyminiszter először a Financial Timesnak, majd a CNN-nek nyilatkozott arról, hogy szerinte a magyar titkosszolgálatok észlelték: bizonyos országok befolyásolni akarják a választásokat. A külügyminiszter a CNN-en tagadta, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat, mint olyan országot, amely jövőre megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba. Csak arról beszélt, hogy hogy bizonyos nagykövetségek „kormányellenes cikkeket” finanszíroznak, vagy pályázati úton adnak pénzt „a kormány ellen dolgozó” sajtónak.

„Tudja, megvannak a titkosszolgálataink, amelyek már észleltek bizonyos előkészületeket ezen a téren, mely szerint bizonyos országok, bizonyos entitások, bizonyos szervezetek befolyásolni szeretnék a közakaratot Magyarországon, még a választások vonatkozásában is”- mondta, majd így folytatta: „ezeknek a szolgálatoknak, amelyek közül az egyik az én tárcám alá tartozik, kötelessége fellépni az ilyen beavatkozási kísérletekkel szemben, és természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk, hogy kizárólag a magyar emberek dönthessenek az ország jövőjéről”.

Az Európai Parlament tényfeltáró delegációjának Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Judit igazságügy-miniszter is elismerte, hogy a magyar kormány alkalmazta a Pegasus-kémszoftvert.  A belügyminiszter szerint bár más tagállamok is használtak hasonló szoftvert, csak Magyarországot kritizálják miatta. Kijelentette: országgyűlési képviselőt nem hallgattak le.

Korábban Kövér László házelnök beszéde borzolta a kedélyeket, amit a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt tartott és amiben az ellenzéket nevezte a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek.

Telex / PH

Legnépszerűbb cikkeink