Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megalakult a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság

Létrehozva:

Karácsony Gergely is támogatja a bizottság létrejöttét | Fotó: Merész Márton

Karácsony Gergely  és a baloldali többség támogatásának köszönhetően létrejöhetett a Fővárosi Közgyűlésben az eseti bizottság a Városháza ügy kivizsgálására.

Erről délután egyhangúlag döntött szerdai ülésén a közgyűlés.

Az ellenzéki Fidesz eredeti előterjesztéséhez négyoldalas módosító indítványt nyújtott be a baloldali többség, amelynek tartalmát csak a napirendi pont tárgyalása előtti pillanatokban ismerhették meg a képviselők – írja a 444. 

A fideszesek a merész fejlemény miatt kiakadva előbb szünetet kértek, majd felháborodtak. Kifogásolták azt is, hogy nem hallgathatják meg Bajnai Gordont, akit az események kulcsfigurájának tartanak. Ezzel együtt a Fidesz-frakció végül a módosítókkal együtt megszavazta a csomagot, hogy „a testület megalakulhasson.”

A bizottságnak 4 többségi és 3 ellenzéki tagja lesz, vezetni Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármester fogja.

A főpolgármester az ügyet a NER és az orosz titkosszolgálatok beavatkozásának minősítette a jövő évi választási kampányba. Ismét szóba hozta a dúsgazdag Rahimkulov családot, állítva, hogy az eladással kapcsolatos tárgyalásokat ők kezdeményezték. Eljutott Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz is, hiszen nem lehet, hogy a Rahimkulovok a saját szakállukra mennek bele egy ilyen játszmába. „Nincs semmi takargatni valónk” – mondta.

Karácsony szerint a magyar belpolitika új szakasza kezdődött, ahol orosz politikai érdekek kerülnek előtérbe. Láng Zsolt fideszes frakcióvezető azt mondta, Karácsony próbál előremenekülni, de abban, amit mond, sok az ellentmondás. Ezek közt említette, hogy ha 2020 novemberében elvetették az eladásos variációt, akkor 2021 májusában Barts J. Balázs, a vagyonkezelő vezérigazgatója hogyan mondhatta a vonatkozó hangfelvételek szerint, hogy az eladás mellett vannak. Felemlegette a Gansperger Gyula által hivatkozott jutalékrendszert, valamint a gazdasági cápákról értekező Bajnai Gordon volt miniszterelnököt. Láng bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények gyanújáról beszélt.

Legnépszerűbb cikkeink