Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Belső-Erzsébetvárosban lehet az első pesti szuperblokk

Létrehozva:

A Dob utcában is kevesebb lehet majd az autó | Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az önkormányzat vizsgálja a lehetőséget, hogy csak a lakók hajthassanak be autóval.

A kerület védett övezetté nyilvánítottná Belső-Erzsébetvárost és az önkormányzat vizsgálja azt, hogy akár 2022. július 1-től csak az ott lakók hajthassanak be autóval – írták a Színes Erzsébetváros című társasági és kulturális Facebook-oldalon. 

A képviselő-testület döntött a forgalomcsillapítás meghosszabbításáról: a próbaidőszak 2022. június 30-án ér véget. Az addig tartó bő féléves időszakban az önkormányzat a kerületben élőkkel és szakértőkkel együttműködve vizsgálja meg tehát annak lehetőségét, hogy Belső-Erzsébetvárost védett övezetté nyilvánítassa, ahová csak az ott élők hajthatnak be autóval.

Niedermüller Péter polgármester az Infostart érdeklődésére megerősítette:  csak az ott lakók és az érintett üzletekbe áruszállítók hajthatnak be jövő nyártól a védett övezetbe. Nagyjából a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zónáról van szó a Wesselényi és a Király utca között, de még nincs döntés a pontos területről – árulta el.

A védett övezet kialakítása a budapesti parkolási rend része, intenzív tárgyalásokra lesz szükség a fővárossal, a BKK-val, a Budapest Közúttal, a szomszédos kerületekkel. „Az Erzsébetvárosi Önkormányzat önmagában nem tudja ezt megvalósítani, csak akkor, hogyha van egy intenzív tárgyalássorozat, aminek a végén közösen kialakítunk egy parkolási és forgalomcsillapítási rendet” – közölte Niedermüller.

„Van máshol is ilyen védett övezet – mondta Niedermüller Péter –, például a budai Vár az I. kerületben. Nem gondolom, hogy ha a Belső-Erzsébetváros kis részében létrejön ez a védett övezet, az különösen nagy hatással járna más kerületek forgalmi rendjére” – tudatta.

Legnépszerűbb cikkeink