Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

San Marino után a lengyelek következnek

Létrehozva:

Szoboszlai Dominik, a magyar (k), valamint Lorenzo Lundei (b) és Filippo Fabbri (j), a San Marinó-i válogatott játékosai a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. | Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 4-0 arányú győzelmet aratott a pont nélkül sereghajtó San Marinói csapat felett a világbajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján.

A lelátón nagyjából 15 ezer szurkoló foglalt helyet, köztük Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, aki informális egyeztetésen vett részt Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség első emberével, a FIFA és az UEFA alelnökével.

A mieink az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd első helyzetünkből Szoboszlai révén a vezetést is megszereztük. Előnyben is kezdeményező maradt a csapat, csak idő kérdése volt a különbség növelése, ami végül a játékrész derekán jött össze. A szünetig elsősorban a miniállam csapatának remekül működő lestaktikája akadályozta meg az újabb gólokat, de a riválisnak ellentámadásokra nem maradt ereje, csak elvétve jutott a magyar 16-os előterébe.

A második félidő a leszálló ködben ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a magyar csapat támadott, a San Marinó-i védekezett. Ami változást jelentett, az az, hogy a magyar fölény ekkor már meddőnek bizonyult, mert nem párosult helyzetekkel. Az utolsó 20-25 percre viszont ismét fokozódott a nyomás, Szoboszlai és Vécsei pontos, gólt eredményező lövésével a két csapat hatodik összecsapásán is sikerült legalább háromgólos különbséggel nyernie a magyar válogatottnak San Marino ellen.

„Mai céljainkat teljesítettük. Szép futballt mutattunk be, taktikailag is megfelelően futballoztunk és sok gólt is sikerült szerezni” – értékelt a mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány, aki megjegyezte, néhány játékost pihentetett a hétfői, varsói összecsapásra, név szerint Fiola Attilát, Nagy Zsoltot és Schäfer Andrást említette. „Szeretnék szép játékot látni a lengyelek ellen is” – mondta.

Rossi évértékelésében összességében pozitívnak ítélte a játékot és az elért eredményeket, amelyeket szerinte az Albániától elszenvedett két vereség rontott le. Elárulta, Csányi Sándor teljes és feltétlen bizalmát élvezi, ezért örömmel folytatja a munkát a válogatott élén, amely a mostani siker ellenére már biztosan nem lesz ott a 2022-es, katari eseményen, mivel a lengyelek győztek Andorrában, így előnyük behozhatatlanná vált a pótselejtezőt érő második helyen.

A legutóbb 1986-ban vb-résztvevő csapatunk hétfőn a lengyelek vendégeként Varsóban zárja a sorozatot.

Legnépszerűbb cikkeink