Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Hajnal Miklós kétszer is eltévesztette a foglalkozását

Létrehozva:

Fotó: Hajnal Miklós hivatalos Facebook-oldala

Az utóbbi időben a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós többször is azért szerepelt a hírekben, mert ő vagy mások tévesen határozták meg végzettségét és pozícióját.

A politikus most az ATV Start műsorában vendégeskedett, ahol elnézést kért a korábbi félreértésért – pontosabban az egyikért a kettő közül.

Történt ugyanis, hogy Hajnal Miklósra 2017 óta több ízben is közgazdászként hivatkoztak a különböző sajtóorgánumok, illetve egyszer önmagát is annak nevezte egy, az olimpiai bajnok edzővel, Kemény Dénessel folytatott nyilvános vitában. Az ellenzéki előválasztásig fel sem merült, hogy ennek az állításnak esetleg nincs alapja, ugyanis mindenki teljesen egyértelműnek vette, hogy Hajnal Miklós személyében valóban egy közgazdásszal van dolgunk. Az előválasztás honlapjára azonban a momentumos politikus feltöltötte az önéletrajzát, amelyből világosan kiderült: közgazdász végzettséggel nem rendelkezik, az egyetemi tanulmányait félbehagyta.  A félreértésért és az esetleges kellemetlenségekért nyilvánosan bocsánatot kért, az egyetemi végzettség elmaradásának okait tisztázta. Ellenben felvetődik a kérdés: hogyan lehet, hogy éveken át nem helyesbítette egyszer sem a nyilvánosságban elterjedt hamis információt?
Ez a kellemetlenség már lassan a feledés homályába veszne, azonban a politikus nemrég újból érdekes témát szolgáltatott a sajtónak. A Mandiner vette észre, hogy Hajnal Miklós Facebook-oldalán egy ideig a következő megnevezés szerepelt: a II. és a XII. kerület országgyűlési képviselője. Ez sem helytálló, ugyanis nemhogy ő, de a pártjából, a Momentumból senki sem került be a Parlamentbe a legutóbbi országgyűlési választások alkalmával. Hajnal Miklós azóta javította a szöveget, most már, mint országgyűlési képviselőjelölt szerepel saját közösségi média felületén. A személyével kapcsolatos, sorban a második félreértésre magyarázatot mindeddig nem adott.  

Szerkesztőségünk próbálta felvenni a kapcsolatot a politikussal, hogy megkérdezzük tőle, hogyan keringhetett foglalkozásával kapcsolatban rövid időn belül kétszer is hamis információ. Azt is meg szerettük volna kérdezni tőle, várhat-e a nyilvánosság kommentárt a közösségi médiás incidenssel kapcsolatban, illetve az előző esetnél miért várt éveket a helyesbítéssel. Sajnos nem értük el őt telefonon. 

Hajnal Miklós egyébként a politikusi pálya mellett a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját is betölti, amelyhez állítása szerint nem szükséges a közgazdasági egyetemi végzettség. A 2022-es választáson Budapest 3-as számú választókerületének egyéni országgyűlési jelöltjeként indul, az ellenzéki összefogás listájának momentumos jelöltjei között nem jutott neki hely.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink