Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Fucsovics kiesett Stockholmban

Létrehozva:

Fotó: David Pintens / BELGA MAG / AFP

Fucsovics Márton búcsúzott a nyolcaddöntőben a 636 ezer euró (223 millió forint) összdíjazású stockholmi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6, 3:6, 7:5 arányban vereséget szenvedett a holland Van de Zandschulp ellen.

A múlt kedden Párizsban a világelső – és későbbi bajnok – Novak Djokoviccsal szemben alulmaradt magyar játékos a nyitókörben könnyedén verte vasárnap a francia Adrian Mannarinót, majd a 16 között Botic van de Zandschulp (61.) várt rá. A nyíregyházi teniszező korábban még soha nem találkozott a US Openen negyeddöntős holland játékossal.

Az MTK hetedik helyen kiemelt játékosa – aki 40. az ATP-rangsorban – 2:2-nél némi nehézség árán hozta az adogatását, majd rögtön elvette a hollandét, és 4:2-re elhúzott. Az ellenfél 4:4-nél visszabrékelt, 5:6-nál Fucsovics két szettlabdát hárított, aztán a játszmát lezáró rövidítésben Van de Zandschulp 4-1-re elhúzott, és 1 óra 3 perc elteltével hozta a szettet.

A folytatásban a magyar teniszező 3:0-ra meglépett, végigvitte előnyét – közben egyetlen bréklabdát sem kellett kivédenie –, és 47 perc alatt kiegyenlített. Az utolsó felvonásban a 29 esztendős Fucsovics és három évvel fiatalabb riválisa is rendre nyerte a saját adogatógémeket, végül az ellenfél 5:6-nál brékelt, ami egyben a meccs végét is jelentette. A találkozó 2 óra 58 percig tartott.

Nem csak Fucsovics búcsúzott, hanem a tornán első helyen kiemelt Jannik Sinner is: az olasz játékos 2 óra 15 perc alatt 7:6, 6:3-ra szenvedett vereséget a brit Andy Murray ellen.

Az esélyesek közül a kanadai Shapovalov (3. kiemelt) az olasz Vavassori 7:6, 6:1-es legyőzésével jutott tovább, a brit Evans (4.) a spanyol Davidovich Fokina képezte akadályt vette 7:6, 6:2 arányban, míg a 8. helyen kiemelt amerikai Tiafoe a szintén spanyol Martinezt vert 6:4, 6:4-re.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink