Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rendezői díjat kapott a Post Mortem

Létrehozva:

Jelenet a Post Mortem című filmből | Fotó: Szvacsek Attila / Szupermodern Filmstúdió

A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató kísértetfilm országszerte látható a mozikban. 

A Ravenna Nightmare Filmfesztiválon a kritikusok zsűrije a legjobb rendező díjával tüntette ki Bergendy Pétert a Post Mortem-ért.

A The Dark Side of Movies – a mozi sötét oldalát megidéző horrorfilm fesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában. A nemzetközi versenyprogramban a kritikusokból álló szakmai zsűri Bergendy Pétert tüntette ki a legjobb rendező díjával a Post Mortem-ért a hétvégén.  A zsűri indoklásában kiemelte, hogy „a horrorfilm műfaja mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy nagy történelmi pillanatokra reflektáljon, A Post Mortem esetében viszont csodás meglepetés, hogy élt a lehetőséggel, és a zsánerfilmből metafora született.” 

A különleges hangulatú magyar mozifilm, amelynek főhőse egy vándorfotós, már egy éve szép sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, csaknem 30 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb horrofilm mustrákon. Az első világháborút követő spanyolnátha járvány idején játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta. 

A hazai mozikban országszerte látható a Post Mortem, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.

Madarász Gábor

Legnépszerűbb cikkeink