Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Fucsovics megszorongatta Djokovicsot

Létrehozva:

Fotó: Christophe Archambault / AFP

Fucsovics Márton kiélezett, háromjátszmás mérkőzésen maradt alul kedden a világelső Novak Djokoviccsal szemben a Párizsban zajló, 3 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában.

Éljátékosunk, aki hétfőn az első körben három játszmában múlta felül az olasz Fabio Fogninit, nem kezdte jól a mérkőzést, kifejezetten tompán teniszezett és gyorsan elveszítette adogatását, így a szeptemberi US Openen elveszített fináléja óta első egyes meccsét vívó szerb világelső 3:0-ra elhúzott. A folytatásban némileg koncentráltabbá vált a nyíregyházi játékos, ám továbbra is sokszor rontott, 2:5-nél pedig ismét elbukta az adogatójátékát, ezzel 38 perc alatt a szettet is.

A második felvonás sem indult biztatóan, a magyar sportoló ugyanis első szervajátékában ismét megremegni látszott, Djokovics bréklabdához jutott, ám Fucsovicsnak sikerült fordítania, majd rögtön ezután ő vette el riválisa szerváját. A brékelőny láthatóan megnyugtatta a 29 éves magyar teniszezőt, aki a folytatásban kiválóan adogatott és magabiztosan hozta adogatásait – 5:4-nél például semmire – ezzel 40 perc alatt egyenlített.

A harmadik szett a korábbiaknál jobban indult magyar szempontból, Fucsovics ugyanis simán hozta első szervajátékát, majd 1:1-nél megnyerte Djokovics adogatásának első két pontját. Innen viszont a szerb „sebességet” váltott és nem csupán saját, hanem Fucsovics következő adogatását is hozta. A magyar ugyanakkor nem adta fel és visszavette a bréket (2:3), ám a pihenő után ismét elbukta a saját adogatójátékát (2:4), innen pedig már nem tudott visszajönni a meccsbe, így végül két óra játék után veszített, 6:2, 4:6, 6:3 arányban.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink