Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb magyar továbbjutó a szerbiai ökölvívó-világbajnokság harmadik versenynapján

Létrehozva:

Veres Roland küzd a törökkel | Fotó: Basanayev / Boxing AIBA

A 60 kilós Veres Roland sikerrel vette szerdai mérkőzését.

Veres a török Mizan Aykollal találkozott a 32 közé jutásért, és egyhangú pontozással kerekedett felül az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint. 

A nap folyamán korábban további két magyar lépett szorítóba a szerb fővárosban: a 71 kilós Kozák László az indiai Dev Nishanddal csapott össze a 32 közé jutásért, és egyhangú pontozással maradt alul, míg a 86 kilogrammos Hámori Ádám megosztott pontozással veszített a legjobb nyolcaddöntőbe kerülésért a török Burak Aksinnal szemben.

Korábban Mester Soma (75 kg), Bernáth Attila (51 kg) és Kovács Pál (80 kg) is megnyerte első mérkőzését, míg a 67 kilogrammos Fodor Milán elbúcsúzott a világbajnokságtól.

A verseny előtt Bertók Róbert szövetségi kapitány elmondta, hogy bízik az éremszerzésben, de realitásnak pontszerző helyek megkaparintását tartja. A kapitány által legesélyesebbnek tartott versenyzők egyike (Hámori Ádám) már kiesett, továbbjutott viszont Bernáth Attila, Csóka Nándor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) pedig még nem lépett a kötelek közé. 

Nagy öröm, hogy a magyar válogatott újoncai jól szerepelnek, hiszen a frissen továbbjutó – korábbi kick-box Európa-bajnok – Veres mellett már Mester Soma is nyert már mérkőzést és reménykedhetünk Fehér Koppány (+92 kg) sikeres bemutatkozásában is.

A versenyen egyébként anyagilag is megéri jól szerepelni, mert – bár amatőr ökölvívásról van szó – a nemzetközi szövetség összesen 2,6 millió dolláros pénzdíjjal emeli a világbajnokság jelentőségét. A győztesek százezer, a másodikak ötvenezer, míg a harmadik helyezettek huszonötezer dolláros jutalomban részesülnek.

A férfi világbajnokságon, amelyre 88 országból 510 bokszolót neveztek, 13 súlycsoportban osztanak érmeket, a magyar versenyzők 10 súlycsoportban érdekeltek.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink