Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar Kupa: öt első osztályú csapat búcsúzott

Létrehozva:

A győri Sipőcz Bence Zoltán (j) és a felcsúti Nagy Zsolt a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában játszott WKW ETO FC Győr - Puskás Akadémia mérkőzésen, a győri ETO Park Stadionban 2021. október 27-én. | Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A legjobb 16 közé jutás volt a tét a labdarúgó Magyar Kupa keddi játéknapjának tizenhárom mérkőzésén.

Öt NB I-es klub – az MTK, a Zalaegerszeg, a Puskás Akadémia, a Debrecen és a Mezőkövesd – is elbúcsúzott a kupaküzdelmektől.

A forduló talán legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a bajnoki éllovas Kisvárda 4-1-re verte az MTK-t, míg a másik „enbéegyes” rangadón a Honvéd idegenben tudott győzni a Zalaegerszeg ellen. A többi élvonalbeli kiesőt másodosztályú csapatok búcsúztatták, a Puskás Akadémia a Győr ellen rendes játékidőben, a Debrecen a Kecskemét ellen hosszabbítás után, a Mezőkövesd pedig Szegeden büntetőrúgásokat követően vérzett el.

A Ferencváros viszont magabiztosan, hét gólt szerezve jutott tovább a megyei első osztályban szereplő Tököl vendégeként, míg az Újpest Budafokon, a Gyirmót pedig Szombathelyen tudott győzni, igaz utóbbi csak tuizenegyesekkel.

Elbúcsúzott a további küzdelmektől a másik megyei első osztályban szereplő csapat, a Szegedi VSE is, nekik az NB III-as Cegléd volt a végállomás, míg a harmadosztályú rangadón az egykor szebb napokat látott Nagykanizsa hosszabbításban győzte le az egykor még nála is szebb napokat látott Tatabányát.

Az első osztályba visszavágyó Vasas Jászberényben diadalmaskodott harmadosztályú ellenfelével szemben, hasonló osztálykülönbség mellett győzte le a Békéscsaba az ESMTK-t, a másodosztályú csapatok összecsapásán pedig a Csákvár a Pécset búcsúztatta.

 

*

A legjobb 16 közé jutásért: Kisvárda–MTK 4-1, ZTE–Bp.Honvéd 0-1 (hosszabbítás után), Győr (NB II.)–Puskás Akadémia 1-0, Kecskemét (NB II.)–Debrecen 2-1 (h.u.), Szeged-Csanád (NB II.)–Mezőkövesd 1-1 (büntetőkkel 3-1), Tököl (megyei I.)–Ferencváros 0-7, Budafok (NB II.)–Újpest 1-2, Haladás (NB II.)–Gyirmót 0-0 (büntetőkkel 2-3), Csákvár (NB II.)–Pécs (NB II.) 2-0, ESMTK (NB III.)–Békéscsaba (NB II.) 2-4, Jászberény (NB III.)–Vasas (NB II.) 0-1, Nagykanizsa (NB III.)–Tatabánya (NB III.) 1-0 (h.u.), Szegedi VSE (megyei I.)–Cegléd (NB III.) 0-2.

Csütörtökön kerül sor a Kazincbarcika (NB III.)–Diósgyőr (NB II.) találkozóra, míg a BVSC-Zugló (NB III.)–Fehérvár és a III. Kerületi TVE (NB II.)–Paks mérkőzéseket november 3-án játsszák.

Legnépszerűbb cikkeink