Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Mi köze van Pablo Escobarnak a paleotortához és Bálint Ferenc humorista esküvőjéhez?

Létrehozva:

VÉGRE elérkezik a nagy NAP, ami minden nő (a többség?) álma: az imádott férfi felesége lesz másnap; egy csodálatos helyszínen kimondja a boldogító igent a barátok és család előtt, majd egy csúcsszuper lakodalomban megünneplik együtt a közös élet első óráit. A „nagy” napról számos könyv és film (éljen Bridget Jones!) készült már – mind a nők szemszögéből – de mi a helyzet a férfiakkal? Mire gondolnak a nász közeledtével? És mihez kezd egy humorista 24 órával az esküvője előtt? A Showder Klub és a Dumaszínház humoristájának, Bálint Ferencnek a Boldogságtól ordítani című legújabb regénye, a boldogító igenekről és az elkerülhetetlen nemekről szól. 

 

És hogyan kerül a képbe Pablo Escobar? 

Egészen pontosan úgy, hogy a humoristát „csapdába ejti” az esküvőszervező-jelölt az előkészületek során, aki természetesen a lakodalomban felszolgálásra érdemes különleges süteményeket is a figyelmébe ajánlja:

„Az interneten utánanéztem, hogy miből készül egy ilyen mindenmentes paleotorta. Szerepelt a felsorolásban szukralóz, szorbinsav, emulgeálószer, kálium-szorbát, eritrit, karragén, karboximetil-cellulóz, nátrium-alginát és aromák.

Elhiszem, hogy ilyet házilag nem lehet elkészíteni – ehhez nem sütő kell, hanem kémialabor. Kolumbiai drogkartellek azért készítenek kokaint, mert mindenmentes paleotortát túl bonyolult lenne. Pablo Escobarek próbáltak ilyen tortat sütni, de le kellett mondjanak róla. „Hagyjuk, marad a kokó!” – engedte el álmát a medellíni „El Patrón”.”

Bálint Ferenc a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja, a Dumaszínház és a Showder Klub fellépője, 2014-ben kapott Karinthy-gyűrűt. Az első könyve a Felelős alkoholista – Túlélési tanácsok világjárvány esetére című kötet egy vírusjárványról szól, a legújabb írás, a Boldogságtól ordítaniA 100 legszebb veszekedés a kezdetektől napjainkig pedig (nem csak) a házasságkötése előtti 24 óráról. Egy barátja szerint: tragikus dolgokról ír, viccesen.

Álljon itt még egy kis ízelítő a humorista férfi gondolataiból az esküvő előtti órákról, avagy arról, mi a legrosszabb dolog, ami megtörténhet egy esküvőn:

  1. Nem lesz esküvő.
  2. Lesz esküvő.
  3. Nem jönnek el a vendégek.
  4. Túl sok vendég jön el, mert akik lemondták, meggondolták magukat.
  5. Rossz helyre jönnek a vendégek.
  6. Rossz időpontra jönnek a vendégek.
  7. Nem jön el a pap.
  8. Nem jön el a DJ.
  9. Nem jönnek el a zenészek.
  10. Kiderül, hogy nem lesz elég a kaja.
  11. Kiderül, hogy elég lesz a kaja, de rossz.
  12. Kiderül, hogy elég és jó a kaja, de mindenki ételmérgezést kap. (Kivéve a papot, a DJ-t és a zenészeket, mert ők a szomszédos bluesfesztiválon vannak.)
  13. Leborul a torta.
  14. Leborul a torta, benne egy sztriptíztáncosnővel.
  15. Leborul a torta, benne egy halott sztriptíztáncosnővel.
  16. Kiderül, hogy ismerem.
  17. Hívatlanul megjelenik valamelyikünk exe, és bevallja, hogy nem tud nélkülünk élni.
  18. Feltűnik Keanu Reeves, és megszökteti Zsuzsát. (Valószerűtlen.)
  19. Feltűnik Keanu Reeves, és megszöktet engem. (Még valószerűtlenebb.)
  20. Eladó lesz a menyasszony.
  21. Megtudom, hogy drága.
  22. Hitelt kell felvennem, hogy az enyém legyen.
  23. Boldogan élünk, ameddig törlesztem a részleteket.

Legnépszerűbb cikkeink