Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Döntetlen az örökrangadón, a listavezető sem nyert

Létrehozva:

A ferencvárosi Nguen Tokmac (k), valamint a zalaegerszegi Emir Halilovic (b) és Bojan Sankovic a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencváros-ZTE mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. október 16-án. | Fotó: MTI / Illyés Tibor

Nem született gól a Ferencváros–MTK mérkőzésen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában: a zöld-fehérek hatodik hazai mérkőzésükön már harmadszor nem nyertek: két vereség után először értek el döntetlent.

A Mezőkövesd több mint 70 percet emberhátrányban futballozva 3-2-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként.

A Puskás Akadémia is idegenben győzött: a felcsútiak háromgólos győzelmet arattak a Debrecen otthonában. A Puskásnak – amely sorozatban negyedszer nem kapott gólt – ez volt a hatodik idegenbeli fellépése a mostani szezonban, ezeken egy döntetlen mellett ötödször győzött. A Debrecen viszont már négy meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

A sereghajtó Újpest megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban: a lilák a pénteki játéknapon a 13. perctől emberhátrányban játszva hazai pályán múlták felül 1-0-ra a Fehérvár gárdáját.

A listavezető Kisvárda viszont nem tudott nyerni: 2-2-es döntetlent játszott a Paks vendégeként. A pontosztozkodással mindkét csapat három forduló óta nyeretlen. 

Szintén pénteken fogadta a Zalaegerszeg a Gyirmótot: első félidei jó teljesítményével a zalai együttes 2-1-re nyert. A hazaiak sorozatban harmadszor gyűjtötté be a három pontot, a vendégcsapat két győzelem után kapott ki.

 

*

 

OTP Bank Liga, 10. forduló

 

Ferencváros–MTK 0-0

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-3 (0-1)

Debrecen–Puskás Akadémia 0-3 (0-2)

Újpest–Fehérvár 1-0 (0-0)

Paks–Kisvárda 2-2 (2-1)

ZTE–Gyirmót 2-1 (2-1)

 

A bajnokság állása:

1. Kisvárda 20 pont
2. Ferencváros 19 (eggyel kevesebb mérkőzés)
3. Puskás Akadémia 19 (eggyel kevesebb mérkőzés)
4. Paks 14
5. ZTE 14
6. Mezőkövesd 14
7. Fehérvár 14
8. Bp. Honvéd 13
9. MTK 11
10. Debrecen 9
11. Gyirmót 9
12. Újpest 7.

Legnépszerűbb cikkeink