Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Őrült meccsen fordított a Manchester United a BL szerdai játéknapján

Létrehozva:

Fotó: AFP / Paul Ellis

A Manchester United kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re nyert vendége, az Atalanta ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A bergamóiak az első félidőben előbb egy gyors kontrából, majd egy szöglet utáni fejesből kétgólos előnybe kerültek. A hazaiak a játékrész hajrájában két hatalmas helyzetet is elpuskáztak, a fordulás után azonban a vállműtéte után szombaton visszatért Marcus Rashford révén hamar sikerült szépíteniük – számolt be az MTI. A Manchester ezután is támadásban maradt, és folyamatosan veszélyeztetett. A hajrára fordulva aztán csapatkapitány Harry Maguire kapáslövésével ki is egyenlítettek. A kegyelemdöfést Cristiano Ronaldo fejese adta meg az olaszoknak: a portugál szupersztár egymás utáni harmadik BL-találkozóján volt eredményes, összességében pedig 137. gólját szerezte a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző szerint Cristiano Ronaldo ismét bizonyított a kritikusainak. A norvég tréner a találkozó után elmondta, a portugál támadó nagyszerűen játszott, és azoknak, akik szerint nincs segítségére a csapatnak, javasolja, nézzék meg hogy játszott a bergamóiak ellen. „Cristiano remek munkát végzett a kapu előtt. Ha valaki kritizálni szeretné, nézze meg a mérkőzést” – fogalmazott Solskjaer, aki rendkívül elégedett volt azzal, ahogy Ronaldo vezette a csapatot. „Bejátszotta az üres területeket, nyomást gyakorolt az ellenfélre, de amikor kellett, visszament védekezni, blokkolt a saját tizenhatosán belül is. Mindent megtett, amit egy középcsatártól elvárunk” – tette hozzá a szakember.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató, címvédő Chelsea már az első játékrészben eldöntötte a továbbra is lőtt gól nélkül álló svéd Malmö elleni összecsapást. A Bayern München úgy nyert 4-0-ra a Benfica otthonában, hogy megfázásszerű tünetek miatt nem volt ott a csapat kispadján Julian Nagelsmann vezetőedző. A bajorok sokáig csak két meg nem adott gólig jutottak, a 70. percet követően azonban négyszer is bevették a portugálok kapuját. Az FC Barcelona házigazdaként 1-0-ra legyőzte az ukrán Dinamo Kijevet.

Legnépszerűbb cikkeink