Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nehéz helyzetben a Fradi

Létrehozva:

Fotó: AFP / Andy Buchanan

A Ferencváros nehéz helyzetbe került a harmadik hely megszerzését illetően, miután 2-0-ra kikapott a Celtic Glasgow vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A meccs előtt Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője azt mondta, hogy támadófocit szeretnének játszani, és pontak szeretnének szerezni, miközben Ange Postecoglou, a Celtic vezetőedzője többgólos, pikáns meccsre számított. „Agresszív Fradira számítok agresszív játékkal, szórakoztató meccs alakulhat ki” – nyilatkozta Postecoglou.

A mérkőzés első helyzetét – Ryan Mmaee révén – a várakozásoknak megfelelően bátran kezdő Ferencváros hagyta ki, utána viszont inkább a skót csapat támadott, így az első védést Dibusz Dénes mutatta be – számolt be az MTI. A Celtic a kezdeti néhány percet leszámítva aztán egyértelmű mezőnyfölényben futballozott, a magyar bajnok csak szórványosan tudott veszélyes akciókat kialakítani.

A fordulást követően még nagyobb fölénybe került a hazai csapat, amely a vezetést is megszerezte egy hajszálpontos tért ölelő kiugratás után. A bekapott gól érezhetően megzavarta a Ferencvárost, amely beszorult, a skótok pedig akár meg is duplázhatták volna az előnyüket, azonban Dibusz kivédte Callum McGregor büntetőjét.

A hajrára aztán alaposan el is fáradt a Ferencváros, ezt kihasználva a Celtic egy újabb góllal eldöntötte a három pont sorsát és akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna.

„Az első félidőben jók voltunk, de ezt a szintet nem tudtuk tartani a folytatásra. A Celtic túl könnyen lőtte a góljait. Ma a jobb csapat nyert” – értékelt Peter Stöger, a Ferencváros osztrák vezetőedzője, aki szerint tanítványaiban ezúttal nem volt meg a kellő akarat, amiből az ellenfél oldalán viszont nem volt hiány.

A magyar bajnok harmadik vereségével továbbra is pont nélkül áll, és elég kevés esélye maradt, hogy harmadikként tavasszal a Konferencia-ligában folytathassa a küzdelmet.

A csoport másik mérkőzését csütörtökön játssza a spanyol Real Betis és a német Bayer Leverkusen, a Ferencváros legközelebb november 4-én a Celticet látja vendégül a Groupama Arénában.

Legnépszerűbb cikkeink