Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nagyot ment a PSG, érkezik a Bayern

Létrehozva:

PSG-Leipzig 3-2 | Fotó: Franco Arland / Hans Lucas/AFP

A két magyarral felálló RB Leipzig a Paris Saint-Germain vendégeként is kikapott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A párizsiak korán vezetést szereztek, de a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig soraiban tudó németek fordítottak. Ennek ellenére végül harmadszor is pont nélkül maradtak, mert ezt követően a nyáron igazolt Lionel Messi duplájával a PSG a maga javára fordította a meccset. A hatszoros aranylabdás argentin játékos második gólját Panenka-féle 11-esből lőtte – írja az MTI.

A keddi játéknap rangadóján a Liverpool fordulatos találkozón diadalmaskodott az Atlético Madrid otthonában. Az angolok 13 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, azonban a spanyolok Antoine Griezmann duplájával még a szünet előtt egyenlítettek. A világbajnok francia csatár mégis negatív hős lett, mert kiállítása miatt a hazaiak emberhátrányba kerültek, a Liverpool pedig a létszámfölényét kihasználta Mohamed Szalah értékesített büntetőjével. A csoport másik összecsapásán a Milan 1-0-ra alulmaradt Portóban, így továbbra is pont nélkül sereghajtó.

Az Ajax szintén megőrizte hibátlan mérlegét, mivel 4-0-ra könnyedén verte a vendég Borussia Dortmundot. A Sheriff Tiraspol viszont nem tudta folytatni remeklését, ugyanis 3-1-re kikapott az Internazionale otthonában. A Manchester City és a Sporting Lisboa is idegenben nyert, előbbi 5-1-re verte a Club Brugge-t, utóbbi a Besiktast verte 4-1-re.

Ma este játszik Európa egyik legjobb formában lévő klubcsapata, a Bayern München, amely a Benfica vendégeként Lisszabonban lép majd pályára. Julian Nagelsmann vezetőedző csapata ritkán látható magabiztossággal gyalogolt át vasárnap a német bajnokságban az egyik közvetlen riválisuknak tűnő Bayer Leverkusenen, amelynek otthonában az első félidő alatt öt gólt szerezve diadalmaskodtak 5-1-re. A Bundesligában címvédő Bayern nagy sorozatban van, a BL E csoportjában is hat ponttal éllovas. A bajorok az első két fordulóban nyolc gólt szereztek, és egyet sem kaptak, előbb ugyanis Barcelonából hozták el a három pontot egy sima 3-0-s sikerrel, majd otthon ütötték ki 5-0-ra a Dinamo Kijevet. Az este további meccsein többek között pályára lép még a Barcelona, a Chelsea és a Cristiano Ronaldo vezette Manchester United is.

Legnépszerűbb cikkeink