Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nem lesz könnyű dolga Gulácsiéknak

Létrehozva:

Fotó: Sven Simon / dpa Picture-Alliance/AFP

A három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig a Paris Saint-Germain vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, a Liverpool pedig az Atlético Madridhoz látogat.

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik lipcsei együttese sem a német bajnokságot, sem pedig a BL-főtáblát nem kezdte jól, utóbbi A csoportjában pont nélkül sereghajtó. Jesse Marsch tanítványai az első körben 6-3-ra kaptak ki az angol bajnoki címvédő Manchester City otthonában, majd meglepetésre hazai pályán veszítettek 2-1-re a belga Club Bruggével szemben – írja az MTI.

A párizsi sztárcsapat jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a csoportot a hozzá hasonlóan négypontos Brugge előtt, amelynek vendégeként az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszott. Ezután viszont remek játékkal győzte le 2-0-ra otthon a Manchester Cityt, a hatszoros aranylabdás Lionel Messi pedig azon a találkozón szerezte meg első gólját a PSG színeiben.

A PSG hétfőn közölte, hogy Keylor Navas, Angel Di María és Sergio Ramos mellett Neymarra sem számíthat ma este. A brazil légiós kisebb sérüléssel bajlódva tért vissza a válogatottból, amelyben csütörtökön még végigjátszotta – góllal és két gólpasszal zárta – az Uruguay ellen 4-1-re megnyert hazai világbajnoki selejtezőt. A támadó combizomsérülése azonban nem jött rendbe, így kedden még biztosan nem állhat rendelkezésre. A keret a másik oldalon sem teljes, a lipcseiek a spanyol válogatott Dani Olmo mellett további három futballistát kénytelenek nélkülözni a párizsi összecsapáson.

A csoport másik mérkőzésén a Manchester City a Brugge vendége lesz. A B csoport kedd esti rangadóján a két győzelemmel éllovas Liverpool a mögötte kétpontos hátránnyal második Atlético Madridhoz látogat. A csoport másik kedd esti meccsén a pont nélkül sereghajtó AC Milannak a hazai pályán minden ellenfélre veszélyes FC Porto vendégeként kellene javítania. A D csoportot meglepetésre százszázalékos mérleggel vezető moldovai Sheriff Tiraspol az olasz bajnoki címvédő Internazionale otthonába látogat, közben a Sahtar Donyeck a Real Madridot fogadja Kijevben. A C csoportban az egyformán hatpontos Ajax és Borussia Dortmund egymással csap össze Amszterdamban, miközben a pont nélkül álló Besiktas és Sporting Lisboa Isztambulban találkozik.

Legnépszerűbb cikkeink