Kiemelt hírek

Marco Rossi ma már nem biztos, hogy nemet mondana egy topligás ajánlatra

Published

on

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

A vb-selejtezők megtörték a szövetségi kapitányt.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi egy olasz lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy az Európa-bajnokság után egy Premier League-ben szereplő klub is ajánlatott tett neki.

„A sikeres Európa-bajnoki szereplésünket követően két ajánlatot is kaptam Angliából: az egyiket a Championshipben, a másikat a Premier League-ben szereplő csapattól. Gondolkodás nélkül visszautasítottam mind a kettőt, mivel nem éreztem úgy, hogy itt az ideje távozni” – magyarázta Rossi az olasz Calcio Newsnak adott interjújában.

Ahogy a Nemzeti Sport írja, a vb-selejtezők ugyanakkor megtörték a szövetségi kapitányt, és már nyitottabb lenne a megkeresésekkel kapcsolatban. „Az albán válogatott elleni vereségnél megtört valami. Mindig azt mondom, hogy a futball hálátlan sport. Hosszú távú szerződésem van, de ha több lehetőség is adódik a jövőben, akkor átgondolnám azokat” – idézte a lap Marco Rossit.

A kapitány szeptemberben először arról, hogy ő nem ragaszkodik a székéhez. „Ha bekövetkezik az, ami a jelen állás szerint valószínűleg be fog, hogy nem jutunk ki a világbajnokságra, akkor meg kell vizsgálni ennek az okait, és én kész vagyok levonni a következtetéseket” – nyilatkozta akkor. „Nincs bennem szándék, hogy maradjak, ha az illetékesek nem akarják. Én nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a pozíciómhoz, ha a szövetség nem velem képzeli el a folytatást” – mondta érezhetően megtörve.

Rossi állítólag megint kitért arra is, hogy Magyarországon nem túl nagy a merítési lehetőség a keret kiválasztásánál. Mint emlékezetes, az Albánia ellen hazai pályán elvesztett meccs után erről így nyilatkozott: „Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Az eredmény az edző felelőssége, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik”.

A kapitánynak 2025-ig van érvényes szerződése a MLSZ-szel, de úgy érzi, egyre nagyobb terhet pakolnak rá felsőbb körök, és túlzott az elvárás a válogatottal szemben. „Bejutottunk a Nemzetek Ligájában az A-ligába, a legjobb nemzeti csapatokkal nézünk majd farkasszemet, de már előre látom, hogy rossz kedv uralkodna el, ha nem szereznénk itt-ott pontokat” – fogalmazott kissé keserűen a szövetségi kapitány.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version