Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A Závecz Research szerint szoros versenyben Dobrev nyerte a tegnapi vitát Márki-Zay ellen

Létrehozva:

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölti vita az RTL-been. 2021.10.13. | Fotó: Bielik István

Dobrev–Márki-Zay: 42–38.

Szoros versenyben Dobrev Klára nyerte Márki-Zay Péterrel szemben az RTL Magyarország szervezésében megtartott utolsó miniszterelnök-jelölti vitát a Závecz Research kutatása szerint.

Rábai Balázs műsorvezetése mellett erős ellentétekkel indult a szerda esti tévévita a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt között az RTL Klub stúdiójában. Márki-Zay Péter zsarolással vádolta a DK-t, amire Dobrev Klára úgy válaszolt, riválisa nem mond igazat, és alkalmatlan a miniszterelnöki posztra. A személyes ellentétek kiélezése után szakpolitikai egyetértés alakult ki közöttük: bevonnák a Fideszt az alkotmányozásba, elszámoltatnának és béreket emelnének.

A vita után a Závecz Research készített felmérést arról, hogyan látták nézők a felek teljesítményét. A több mint 1000 fős mintán alapuló kutatás tehát a vita nézőinek véleményét reprezentálja.

Az eredményt az RTL tette közzé, amely szerint a Demokratikus Koalíció jelöltje, Dobrev Klára 42 százalékkal lett első Márki-Zay Péter előtt. A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 38 százalékkal lett második. 20 százalék nem tudott dönteni.

Azok körében viszont, akik még nem szavaztak, döntetlenre állnak: Márki-Zay Péterre várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.  Arra a kérdésre, hogy ki volt a leginkább meggyőző, a legtöbb néző szintén Dobrev Klárát jelölte meg a válaszadók 47 százaléka. Márki-Zay Péter 41 százalékkal lett második. A közvéleménykutatás alapján a vitát nyomon követő nézők 61 százaléka adta le szavazatát eddig.

Legnépszerűbb cikkeink