Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Az angolok ellen játszik a válogatott, szinte csak a becsület a tét

Létrehozva:

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai a Wembley Stadionban tartott pályabejáráson Londonban 2021. október 11-én. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

Marco Rossi együttese már matematikai esélyét is elveszítheti a pótselejtezőt érő második megszerzésére.  

A csoportja negyedik helyén álló magyar labdarúgó-válogatott ma este a Wembley Stadionban, az angolok otthonában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozatban.

Az esélyek egyértelműen Anglia mellett szólnak, mivel Gareth Southgate tanítványai a lengyelek otthonában elért döntetlent leszámítva minden mérkőzésüket megnyerték, és a két csapat legutóbbi összecsapásán, a Puskás Arénában rendkívül sima, 4-0-s győzelmet arattak.

A magyar válogatott ugyan jól kezdte a sorozatot, de ősszel visszaesett a teljesítménye, az albánoktól idegenben és múlt szombaton otthon is 1-0-ra kapott ki, így a negyedik helyre csúszott vissza az I csoportban, Albánia 5, Lengyelország pedig 4 ponttal előzi meg – írja az MTI. Marco Rossi csapatának a Wembley Stadionban aratott győzelemmel a második hely megszerzésére matematikai esélye még biztosan maradna, döntetlennel pedig abban az esetben, ha az albán-lengyel összecsapáson nem hazai siker születik. Vereség esetén az albán vagy a lengyel győzelem jelentené a végállomást a magyar együttes számára.  

„Remélem, tudunk egy jó mérkőzést játszani, és sikerül olyan eredményt elérnünk, amivel emelt fejjel jöhetünk le a pályáról” – mondta Rossi, aki szerint tökéletes játékra van szükség ahhoz, hogy megfékezzék a klasszisokkal felálló Eb-ezüstérmes angolokat. „Amikor nem jönnek az eredmények, akkor két eshetőség van, lemondani, vagy tovább küzdeni, én sosem adom fel, és nem holnap akarom elkezdeni” – válaszolta londoni sajtótájékoztatóján a tréner arra a kérdésre, hogy egy súlyos vereség esetén önként távozna-e posztjáról.

Az olasz szakember megjegyezte, a selejtezősorozat végéhez közeledve, amikor csapata érdemben már nem tud beleszólni a továbbjutás kérdésébe, természetesen el kell gondolkodni a jövőn, így a keddi összecsapáson több fiatal futballistát is pályára küld.

Több helyen változtat majd kezdőcsapatán a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is.  A szakember elárulta, minden játékosa bevethető, a keret rendkívül erős, számára pedig sokszor komoly fejfájást jelent, kiknek szavazzon bizalmat.

Legnépszerűbb cikkeink