Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nyitottságra és elfogadásra nevel Hamilton

Létrehozva:

Forrás: Lewis Hamilton / Instagram

Merész viseleteivel szeretné az embereket az egymás iránti nyitottságra és toleranciára nevelni a hétszeres Forma 1-es világbajnok, Lewis Hamilton.

Már megszokhattuk tőle, hogy mikor nem a versenyzői overallját viseli, különleges összeállításokban tűnik fel a társasági eseményeken és a bokszutcában is. Szívesen hord gendersemleges szetteket, mint az a kék-fekete nadrág fölött viselt szoknyás ruha és a hozzá illő Burberry-zakó, amiben a hétvégén következő Isztambuli nagydíj előtt fotózták le. Noha vakmerő összeállításaival gyakran megosztja a rajongóit, úgy véli, sokkal nagyobb haszna van, ha megmutatja, hogy jól érzi magát abban, amit visel. Különösen kedveli azokat a márkákat, amik a férfi és a női divat közti határok feloldására törekszenek, mint a Burberry vagy Tommy Hilfiger, akinek korábban az egyik színes szoknyáját viselte a GQ magazin címlapjára készült fotókon.

„Mindenki azt vesz fel, amit csak akar. Lesznek, akiknek ez nem tetszik, ezzel sincs semmi baj. Remélhetőleg egyszer majd felnyílik a szemük, és mindenkit elfogadnak olyannak, amilyen lenni szeretne” – mondta a bajnok a brit Autosport magazinnak. Hamiltonról köztudott, hogy a divat nagy rajongója, nemrég részt vett a New York-i MET-gálán és a párizsi divathéten is. Tisztában van vele, hogy ezeket az eseményeket egy világ választja el a Forma 1-től. „A Forma-1-ben egyáltalán nincsen divat. Nincs egyénieskedés, a szponzorok elvárásainak kell megfelelni. Mikor divatbemutatókra megyek, az élet minden területéről találkozom emberekkel, akik különböző módokon fejezik ki magukat. Szeretem ezt a közeget, mert itt én is jobban megmutathatom önmagamat. Most már a versenypályán sem félek ezt megtenni” – mesélte a versenyző, aki különösen keménynek értékeli az idei világbajnokságot, ezért is törekszik tudatosan a kikapcsolódásra. „Jól esik néha elszakadni a sporttól. Ha bármi mással is el tudom foglalni magam, az kicsit csökkenti a nyomást. Mindig felfrissülve térek vissza a Forma 1-hez, ha nem csak ezzel foglalkozom az élet minden egyes napján” – véli Hamilton, aki jelenleg épp a tabella élén áll, bár csupán két ponttal előzi meg riválisát, a holland Max Verstappent.

Legnépszerűbb cikkeink