Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bognár Györgynek felelnie kell a szavaiért

Létrehozva:

Bognár György sajtótájékoztatón | Forrás: PAKSI FC / Facebook

A fegyelmi bizottság sem hagyja szó nélkül Bognár György legutóbbi nyilatkozatát, amit a Ferencváros elleni vereség után tett.

A két csapat szórakoztató és látványos meccset játszott a bajnokság nyolcadik fordulójában, október harmadikán, vasárnap. Tokmac Nguen már a 3. percben a Paks kapujába talált, de a gólt – több perces VAR-elemzést követően – les miatt érvénytelenítették. A Ferencváros ezután is veszélyes támadásokat vezetett, de a hazai pályán játszó Paksot sem kellett félteni, többször eljutottak a vendégek kapujáig. Az egyik vitatott esemény az volt, amikor Nguen betört a 16-oson belülre, aztán Szélpál mellett elesett. A bíró előbb Nguennek mutatott fel sárga lapot szimulálásért, a videós elemzés után viszont visszavonta a figyelmeztetést és büntetőt ítélt, melyet Ryan Mmaee értékesített. A Paks viszont nem szeppent meg, veszélyesen támadott, és egy bal oldali szöglet után egyenlített. Csakhogy a Fradi a második félidő közepén kétszer is betalált, ráadásul Szélpál megkapta a második sárgáját is, így a Paks nemcsak emberhátrányba, hanem elég nehéz helyzetbe is került.

A meccs utáni sajtótájékoztatóra Bognár György, a Paks vezetőedzője idegesen érkezett meg, és nem is fogta vissza magát. „Jó felfogásban játszottunk, ami ma bennünk volt, azt kiadtuk magunkból. Ma sem kaptunk egyenlő bánásmódot, VAR ide, VAR oda. A tizenegyes rendben volt, a les az les. De hogy lehet belenyúlni a hetvenedik percben egy ilyen sárga lappal, aminél az is kétes, hogy egyáltalán szabálytalan volt-e? Ez a meccs négy három lehetett volna valakinek, ha hagynak minket játszani” – fakadt ki Bognár. „Azért vagyok dühös, mert az első félidőben Civicet és Besicet is két sárga lappal ki lehetett volna állítani. Nem alszom nyugodtan, mert nagyon fáj, hogy nem vagyunk egyenlően elbírálva. A Ferencváros mindig élvez némi előnyt, még így is, hogy vissza lehet nézni az eseteket” – jelentette ki az edző, amiért most valószínűleg felelnie kell. Bognárt egyébként az előző idényben is többször eltiltották a nyilatkozatai miatt, úgyhogy nem lenne meglepő, ha megint erre a sorsra jutna. A fegyelmi határozat egyelőre nem született meg.

Legnépszerűbb cikkeink